Receptai · Rimti patiekalai

Varške įdaryti baklažanai

img_8496.jpg

Varškė, matyt, vienas universaliausių maisto produktų, tinkantis tiek desertams, tiek pietums ar vakarienei. O varške įdarytos daržovės – vienas dažniausių patiekalų ant mano stalo. Paprikos, bulvės, cukinijos… Šį kartą baklažanai.

Pastabos:

  • Suprantama, kad į varškės masę galima dėti ką tik norite (arba ką tik turite).
  • Proporcijas pateikiu apytikslias, jei turite, tarkime, varškės truputį mažiau ar truputį daugiau – nieko tokio, svarbu, kad įdaras užpildytų baklažanų puseles.

Privalumai: lengvas, paprastai paruošiamas ir koreguojamas patiekalas.

Trūkumai: nepastebėjau.

Kam patiktų: daržovių mėgėjams.

Įvertinimas: 9/10

IMG_8499

Receptas (dviem porcijoms): 

Vieno vidutinio dydžio baklažano

pusės svogūno

apie 100 g varškės (galima maišyti su fetos sūriu)

apie 50 g fermentinio sūrio

sauja graikinių riešutų (nebūtina)

1 a.š. džiovintų žalumynų su česnaku (jei neturite, tiesiog dėkite žalumynų ir įspauskite česnako skiltelę)

pusės rutuliuko mocarelos

alyvuogių aliejaus

druskos, pipirų

Gaminimas:

Baklažaną perpjaukite išilgai pusiau. Vidų išskobkite, bet ne iki galo. Baklažanų puseles pabarstykite druska ir atidėkite į šalį. Išskobtą minkštimą supjaustykite. Susmulkinkite svogūną. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus. Apkepkite svogūnus. Ten pat sudėkite baklažano minkštimą. Pakepkite ant mažos kaitros kokias 10 min. Tuo metu į nedidelį dubenėlį sudėkite varškę. Sutarkuokite fermentinį sūrį. Dėkite jį į varškę, ten pat suberkite žalumynus ir pakepintus svogūnus su baklažanais. Graikinius riešutus pasmulkinkite ir sudėkite į varškę. Pagardinkite druska ir pipirais.

Baklažanų puseles nusausinkite popierine servetėle. Apšlakstykite aliejumi. Į jas kraukite varškės įdaro. Ant viršaus uždėkite pjaustytus mocarelos griežinėlius. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 min.

Originalus receptas iš visur po truputį.

 

Leave a comment