Receptai · Saldu

Moliūgų vyniotinis

IMG_8653

Štai ir jis. Mano pirmasis moliūgų vyniotinis. Labai paprastai pagaminamas (jei turite moliūgų tyrės), labai skanus, labai kvepiantis ir labai rudeniškas. Patikėkite, nuo šito kepinio prieskoniais pakvimpa ne tik jūsų namai, bet ir kaimynų.

Pastabos:

  • Moliūgų tyrė pasigaminti pakankamai paprasta – aš įdedu perpjautą moliūgą į orkaitę, į jį įpilu šiek tiek vandens ir kepu, kol visiškai suminkštėja (laikas priklauso nuo moliūgo dydžio), paskui išskaptuoju minkštimą, sutrinu ir palieku rėtyje, kad nuvarvėtų skystis.

Privalumai: tyliai gaminamas, nereikia nieko plakti, minkyti ir pan.; tešloje nėra nė lašelio riebalų.

Trūkumai: greitai dingsta nuo stalo.

Kam patiktų: meduolinių kepinių mėgėjams.

Įvertinimas: 9/10

IMG_8645

Receptas:

Moliūgų biskvitui:

100 g miltų

1/2 a.š. kepimo miltelių

1/2 a.š. sodos

1/2 a.š. cinamono

1 a.š. prieskonių mišinio meduoliams (jei neturite, dėkite pusė šaukštelio malto imbiero ir po ketvirtadalį šaukštelio muskato ir maltų gvazdikėlių)

1/4 a.š. druskos

3 kiaušinių

1 a.š. vanilės ekstrakto

200 g cukraus

150 g moliūgų tyrės

Kremui:

225 g kambario temperatūros kreminio sūrio (aš naudojau maskarponę)

85 g minkšto sviesto

100 g cukraus pudros

1 a.š. vanilės ekstrakto

Gaminimas:

Biskvitui į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, prieskonius ir druską. Išmaišykite. Kitame inde išplakite kiaušinius su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Sudėkite moliūgų tyrę. Išmaišykite. Supilkite miltų mišinį į kiaušinių ir moliūgų masę. Viską išmaišykite. Tešlą pilkite į stačiakampę formą (maždaug 30×35), išklotą kepimo popieriumi. Išlyginkite ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 min.

Ištraukus su visu kepimo popieriumi dėkite biskvitą ant rankšluostuko ir tvirtai susukite (kol dar karštas; sukite nuo trumpesnės kraštinės). Palikite, kol visiškai atvės (porai valandų).

Pasigaminkite kremą. Visus produktus sumaišykite (žiūrėkite, kad viskas būtų vienos temperatūros). Vyniotinį išvyniokite, aptepkite kremu ir suvyniokite atgal, tik jau vyniodami nuimkite ir rankšluostuką, ir kepimo popierių. Dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

Originalus receptas iš čia: https://www.gimmesomeoven.com/pumpkin-roll-recipe/

2 thoughts on “Moliūgų vyniotinis

Leave a comment