Receptai · Saldu

Pyragas su varške

IMAG1212

Šį pyragą pavadinčiau to, kas yra šaldytuve, pyragu, nes jis lengvai modifikuojamas, priklausomai nuo, to ką turite. Paprastas, lengvas, daug patirties, jėgų ir laiko nereikalaujantis skanėstas, kurio, kaip daugelis sako, neįmanoma sugadinti. O kas geriausia – galima lengvai pritaikyti pagal savo poreikius.

Pastabos:

  • Nieko nėra nepakeičiamo – varškę naudokite tokią, kokią turite, uogienės galite nedėti, galite dėti daugiau, mažiau – viskas priklauso nuo jūsų.

Privalumai: tokie patys, kaip ir pastabos. Be to, puikus būdas sunaudoti užsistovėjusią uogienę.

Trūkumai: prieš ragaujant reikia palaukti, kol atvės ir patupės šaldytuve, tad tiems, kam reikia pyrago čia ir dabar – nelabai tiks.

Kam patiktų: daug laiko į kepinius nelinkusiems investuoti saldumynų mėgėjams.

Įvertinimas: 8,5/10 (ne dėl to, kad neskanu, o dėl to, kad labai paprastas)

IMAG1213

Receptas (18 cm apvaliai formai):

Pagrindui reikės: 

200 g. miltų

75 g. cukraus

60 g. sviesto

1 a.š. kepimo miltelių

1 kiaušinis

Varškės sluoksniui:

300 g. varškės (aš naudojau 150 g. desertinės, jau saldintos varškės ir 150 g. paprastos, kurią pertryniau per sietelį)

50 g. cukraus (jei naudojate jau saldintą varškę, mažinkite cukraus kiekį, tiesiog paragaukite masę ir šioje vietoje improvizuokite pagal save)

2 kiaušinių

bet kokios uogienės

Gaminimas:

Pagrindui į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, įdėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Pirštais padarykite trupinius, įmuškite kiaušinį ir išminkykite tešlą ar tiesiog įminkykite kiaušinį. Pas mane gavosi tokie stambūs trupiniai, bet nesivarginau jų minkyti į vieną gumulą. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Paimkite 2/3 tešlos ir sutrupinkite ją į formą, paspauskite pirštais, kad ji pasitiestų per visą formos pagrindą. Jei naudojate uogienę – užtepkite kelis šaukštus ant pagrindo.

Įdarui viską tiesiog sumaišykite – varškę, cukrų ir kiaušinius. Užpilkite šią masę ant pagrindo su uogiene (ar be jos). Ant viršaus patrupinkite likusią tešlą. Dėkite kepti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių.

Iškepus leiskite atvėsti, o paskui dėkite bent valandai į šaldytuvą.

Skanaus!

Receptas paimtas iš patirties.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s