Receptai · Saldu

Ispaniškos spurgos “Churros”

DSC_0293

Jau seniai norėjau išbandyti šias spurgas, bet tai gaila buvo dėl jų vienų visą butelį aliejaus naudoti, tai neturėjau tinkamo antgalio, kad jas išspausčiau (tiesa, tas, kurį dabar naudojau, pasirodo, buvo kiek per mažas, bet nieko tokio), tai trūko laiko, tai noro, tai dar ko nors… Galų gale prisiruošiau. Nežinau, ar gaminčiau dar kartą. Nebent užkluptų netikėti svečiai, ir reikėtų kokio nors deserto čia ir dabar. Nes “churros” pagaminamos itin greitai, o ir produktai labai paprasti.

Pastabos:

  • Kad jas išspausčiau, naudojau konditerinį maišelį ir tokį dekoravimo kremui skirtą antgalį, įtariu jis buvo per mažas, nes spurgos išėjo labai plonos (maždaug piršto storumo), o gal jos tokios ir turi būti?
  • Ragavau iškart iškepusias ir porą valandų pastovėjusias, iškart iškepusios jos labai skanios, traškios, o pastovėjusios praranda savo privalumus.
  • Jokio šokoladinio padažo nedariau, bet jei gaminate kokiam nors vakarėliui ir valgysite iškart, pasidarykite, jis čia labai tiks (padažą rasite originalaus recepto nuorodoje).

Privalumai: labai greitai padaromos iš produktų, kurie dažniausiai randami kiekviename šaldytuve.

Trūkumai: reikia valgyti iškart.

Kam patiktų: vakarėlių publikai, nes labai patogus vieno kąsnio desertas.

Įvertinimas: 7/10

DSC_0289

Receptas (dariau nedidelį kiekį – išėjo apie 40 vieno kąsnio spurgų):

125 g. vandens

50 g. sviesto

žiupsnelio druskos

15 g. rudojo cukraus

65 g. miltų

1 kiaušinis

Apvoliojimui: 100 g. cukraus ir 1 a.š. cinamono

Gaminimas:

Į nedidelį puodą supilkite vandenį, įberkite druską, cukrų, sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Statykite ant viryklės ir kaitinkite, kol užvirs. Sumažinkite kaitrą ir per vieną kartą įdėkite visus miltus. Gerai išmaišykite, kol viskas sušoks į vieną gumulą. Pakaitinkite dar porą minučių. Nuimkite nuo kaitros ir masę šiek tiek atvėsinkite. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Sudėkite masę į konditerinį maišelį. Puode įkaitinkite aliejų ir į jį spauskite maždaug piršto ilgio “sliekus” (aš spaudžiau ir nukirpdavau su žirklėmis), virkite keletą minučių, kol gražiai paruduos. Išėmus dėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai, paskui apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje.

Ragaukite iškart.

Originalus receptas: http://ingasweeterie.blogspot.lt/2015/10/ispaniskos-spurgos-churros-churros.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s