Receptai · Rimti patiekalai

Cukinijų ir morkų apkepas su lašiša

 

DSC_0278

Mano virtuvėje toliau karaliauja cukinijos. Duona kepta, saldžių kepinių nesinori, todėl buvo pasirinkimas – arba blyneliai, arba apkepas. Nusprendžiau rinktis pastarąjį ir nė kiek nenusivyliau, o netgi atvirkščiai. Gaminimas iš esmės labai nesiskiria nuo cukinijų blynelių, tik privalumas, kad nereikia stovėti prie keptuvės, o ir riebalų mažiau prisigeria (tiesa, riebalai dedami į tešlą, bet, tarkime, kad nesiskaito). Taigi traukite cukinijas ir kibkite į darbą.

Pastabos:

  • Vietoje lašišos galite dėti apkeptą mėsą, dešrą, dešreles ar nedėti nieko – jūsų fantazijos ir požiūrio reikalas.
  • Aš, kaip visada, kepiau iš pusės originale nurodytų kiekių, išėjo 4 normalios porcijos (neaukštas 26 cm skersmens apkepas).
  • Valgyti skanu tiek iškart iškepusį, tiek kitą dieną pasišildžius.

Privalumai: daug geriau už blynelius, nes nereikia stovėti prie keptuvės; lengvas, bet tinkamas ir pietums patiekalas.

Trūkumai: nepastebėjau.

Kam patiktų: nemėsaėdžiams.

Įvertinimas: 10/10

DSC_0274

Receptas:

2 didelių arba 3 mažų kiaušinių

250 g. cukinijų (viena nedidelė cukinija)

75 g. morkų (viena nemaža morka)

60 g. miltų

50 g. saulėgrąžų aliejaus

60 g. sūrio (aš pamiršau jo įdėti, bet dėl to nebuvo prasčiau)

pusės svogūno

0,75 a.š. kepimo miltelių (aš neturėjau, todėl dėjau pusę šaukštelio sodos)

1 v.š. kietojo sūrio

100 g. rūkytos lašišos

1/2 a.š. druskos

pipirų

žalumynų (krapų, petražolių… ko tik turite, jei neturite, nedėkite)

DSC_0276

Gaminimas:

Burokine tarka sutarkuokite cukinijas, morkas, svogūną ir abu sūrius (kietąjį tarkuokite smulkesne tarka). Į švarų dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, įberkite druskos, pipirų ir išplakite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius – išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Į šią masę sudėkite tarkuotas cukinijas, morkas, svogūną ir abu sūrius. Lašišą pasmulkinkite ir berkite į tešlą. Ten pat dėkite žalumynus ir viską gerai sumaišykite. Masę pilkite į indą (jo niekuom netepiau ir niekuom neklojau) ir statykite kepti 40 min į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Patiekite su grietine.

Originalus receptas iš: http://laisvalaikisvirtuveje.blogspot.lt/2011/12/cukiniju-ir-morku-apkepas.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s