Receptai · Saldu

Šokoladinis vokiškas tortas

DSC_0320

O štai ir jis! Pirmasis, tikrasis blog’o tortas. Ne šiaip pyragas, apsimetęs tortu, bet sodrus, sotus, šokoladinis (sakyčiau net karamelinis) tortas, tinkantis įvairioms progoms. Seniai buvau nužiūrėjusi šį receptą, bet vis nedrįsau. O be reikalo. Žodžiu, jei turite progą, porą laisvų valandų, darykite, nes jis nereikalauja nei ypatingų produktų (aš kai kuriuos pakeičiau), nei kulinarijos žinių.

Pastabos:

  • Originaliame recepte naudojami pekano riešutai, aš juos pakeičiau į graikiškus, ir jie čia labai tiko. Bet jei turėsite pekano riešutų, naudokite juos.
  • Dariau etapais – vieną dieną iškepiau biskvitą, kitą padariau kremą ir sutepiau, trečią dieną valgėme.

Privalumai: visas tortas yra vienas didelis privalumas.

Trūkumai: nepastebėjau.

Kam patiktų: kalorijų neskaičiuojantiems ir sodraus šokolado, kokoso mėgėjams.

Įvertinimas: 9/10

DSC_0330

Receptas (18 cm tortui):

Biskvitui:

56 g. juodojo šokolado

12 g. kakavos miltelių

60 g. verdančio vandens

½ a.š. tirpios kavos miltelių/granulių

130 g. miltų

0,75 a.š. sodos

Žiupsnelio druskos

84 g. kambario temperatūros sviesto

80 g. baltojo cukraus (pagal originalų receptą reikėtų 120 g., bet man toks kiekis pasirodė gerokai per didelis, o torte saldumo tikrai pakako)

80 g. rudojo cukraus (pagal originalų receptą reikėtų 100 g.)

2 kiaušinių

1 a.š. vanilės ekstrakto (nebūtinai)

124 g. natūralaus jogurto

Kokosiniam-riešutiniam kremui:

2 trynių

160 g. nesaldinto kondensuoto pieno (būtinai NEsaldinto)

60 g. baltojo cukraus

60 g. rudojo cukraus

57 g. sviesto

Žiupsnelio druskos

½ a.š. vanilės ekstrakto (nebūtina)

60 g. kokoso drožlių

80 g. graikiškų riešutų

Šokoladiniam kremui (skirtas papuošimui ir šonams uždengti):

67 g. šokolado (naudojau juodąjį, nors originaliame recepte reikia pieniško, neturėjau, tai pagalvojau, koks skirtumas)

75 g. sviesto (kambario temperatūros)

25 g. cukraus pudros (pagal originalų receptą reikėtų 80 g., bet aš turėjau tik tiek, paragavau kremą ir man saldumo užteko, tai žiūrėkite pagal save – jei nesaldu, įdėkite daugiau)

1/3 a.š. vanilės ekstrakto (nebūtina)

Žiupsnelio druskos

Gaminimas:

Iškepkite biskvitą. Į nedidelį puodą sudėkite šokoladą, kakavos miltelius, kavos granules, supilkite verdantį vandenį ir statykite ant nedidelės ugnies. Pakaitinkite, kol viskas susimaišys. Nuimkite nuo viryklės ir palikite, kol atvės.

DSC_0300

DSC_0304

DSC_0306

Kitame inde sumaišykite miltus, sodą ir druską.

Į švarų dubenį sudėkite sviestą (minkštą) ir abiejų rūšių cukrų. Gerai išsukite, tada po vieną įmuškite kiaušinius. Sudėkite atvėsintą šokolado, kavos ir kakavos masę. Įpilkite vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišykite. Galiausiai pakaitomis su jogurtu į tešlą supilkite miltų mišinį (1/3 miltų, tada jogurto, tada – vėl miltų, vėl – jogurto ir t.t.). Viską gerai išmaišykite, pilkite į kepimo formą, išklota kepimo popieriumi ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 50 min (kol medinis pagaliukas, įbestas į biskvitą ir ištrauktas, bus sausas). Biskvitą atvėsinkite ir supjaustykite į  3 dalis (aš pirmiau nupjoviau iškilusią viršūnę – ją atidėjau kokiam kitam desertui, o likusį biskvitą supjausčiau į tris dalis).

DSC_0335

Paruoškite kremą (jį galite pasigaminti ir porą dienų prieš). Nedideliame puode sumaišykite trynius, pieną, cukrų, sviestą ir druską. Statykite ant nedidelės ugnies ir kaitinkite, kol viskas ištirps ir truputį sutirštės (iki pudingo konsistencijos). Nuimkite nuo viryklės, sudėkite kokoso drožles, pasmulkintus riešutus ir vanilės ekstraktą. Atvėsinkite.

Paruoškite šokoladinį kremą. Šokoladą ištirpinkite, sviestą gerai išplakite su cukraus pudra. Supilkite ištirpintą ir atvėsintą šokoladą, įberkite druskos ir vanilės ekstrakto. Viską gerai išplakite.

Surinkite tortą. Dėkite pirmą biskvitą ant lėkštės, užtepkite ant jo šiek tiek daugiau nei 1/3 kokosinio/riešutinio kremo, dėkite ant viršaus antrąjį biskvitą ir vėl kremą. Uždėkite trečiąjį biskvitą ir likusį kremą. Šonus aptepkite šokoladiniu kremu. Likusį sudėkite į konditerinį maišelį ir papuoškite tortą.

Tortą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite ten per naktį.

Skanaus!

DSC_0343

Originalus receptas iš: http://www.abajillianrecipes.com/2015/09/28/german-chocolate-cake/

 

 

One thought on “Šokoladinis vokiškas tortas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s