Receptai · Saldu · užkandžiai

Universalios mielinės bandelės

DSC_0416

Tai vienas iš nedaugelio receptų, kurį gaminu iš viso nurodyto kiekio, nes niekada minkštų bandelių nebūna per daug. Būtent – minkštų. O šitosios minkštos išlieka net ir kokias 5 dienas. Visa paslaptis japoniška „tangzhong“ tešla. Pavadinimas įmantrus, bet darbo tikrai nedaug. Užtruksite vos kokių 10 min (jei minkymą patikėsite virtuvės kombainui). O bandelėmis mėgausitės ilgai. Iš šios tešlos galite kepti tiek bandeles su įdarais (tiek saldžiais, tiek ne), tiek be nieko – tiesiog kaip sumuštinių pagrindą. Kažkada aš kepiau net ir visą „ale“ duoną, irgi buvo gerai. Labai universali ir lengvai pritaikoma tešla. Visa kita – jūsų fantazijos reikalas.

Pastabos:

  • Jei tešlą naudosite saldžioms bandelėms įdėkite šiek tiek daugiau cukraus (apie 60 g.)

Privalumai: bandelės iš šios tešlos minkštos išlieka daug ilgiau nei iš įprastos mielinės tešlos, greitai padaromos, daug kur pritaikomos.

Trūkumai: nėra.

Kam patiktų: visiems.

Įvertinimas: 10/10

DSC_0410

Receptas (10 vidutinio dydžio bandelių):

„Tangzhong“ įmaišalui:

20 g. miltų

100 ml vandens

Tešlai:

„Tangzhong“ įmaišalo

1 kiaušinio

120 ml pieno

50 g. minkšto sviesto

350 g. miltų

7 g. sausų mielių

1 a.š. druskos

20 g. cukraus

DSC_0415

Gaminimas:

Įmaišalui (tuo mandriu pavadinimu) į nedidelį puodą suberkite miltus ir supilkite vandenį, dėkite ant nedidelės kaitros ir maišydami kaitinkite, kol masė ims tirštėti (sutirštėja ji labai greitai, praktiškai per kokias 5 sekundes). Nuimkite nuo kaitros ir atidėkite į šalį. Į švarų dubenį suberkite miltus, sausas mieles, druską ir cukrų. Į šiek tiek atvėsusį įmaišalą supilkite pieną ir įmuškite kiaušinį. Išmaišykite ir visą šią masę supilkite į miltų, mielių, druskos ir cukraus mišinį. Pradėkite minkyti. Aš minkiau su virtuviniu kombainu nedideliu greičiu. Sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir minkykite toliau, kol tešla taps elastinga, bet vis dar šiek tiek lipni. Nedėkite daugiau miltų. Kombainu iš viso minkau kokias 7 minutes. Švarų indą ištepkite aliejumi. Savo rankas – taip pat. Iš tešlos suformuokite gražų rutulį ir dėkite į aliejumi išteptą indą. Uždenkite ir leiskite pakilti (apie porą valandų). Kai tešla pakils, jei kepsite tiesiog paprastas pusryčių bandeles, gnybkite po gabalėlį ir formuokite bandeles. Aptepkite kiaušinio plakiniu, uždenkite ir leiskite joms dar kokių 30 min pastovėti, kad iškiltų (jei norite pabarstykite sėklomis). Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir dėkite kepti 20 min.

Iškepusias ragaukite su kuo tik širdis geidžia.

Originalus receptas iš: http://domesticgothess.com/blog/2016/09/23/tangzhong-chocolate-swirl-buns-vonshef-stand-mixer-review/

 

 

One thought on “Universalios mielinės bandelės

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s