Receptai · Rimti patiekalai

Tiesiog mėsainiai

DSC_0428

Tęsiu amerikietišku stiliumi. Tai pirmieji mėsainiai, kuriuos dariau nuo pradžių iki pabaigos, t.y., nuo bandelių iki padažo, viską kruopščiai ir pagal receptą (tik kiekius šiek tiek koregavau). Žinoma, laiko šiek tiek atėmė, bet, maniau, kad terlionės bus daugiau. Viskas pavyko puikiai, todėl tikiu, kad, užėjus nesveiko maisto manijai, rinksiuosi šį sveikesnį variantą.

Pastabos:

  • Kaip jau minėjau, kiekius mažinau, ypač padažo, nes nemėgstu, kai bevalgant jis ima per visus kraštus tekėti, bet, jei jums norisi jo daugiau, dvigubinkite kiekį.
  • Recepte nurodoma svogūną į faršą sumalti, aš smulkiai supjausčiau, bet kitą kartą malsiu, tikiu, kad taip bus skaniau.
  • Bandeles naudojau savo keptas (šias Universalios mielinės bandelės), bet galima imti ir mėgstamas pirktines.
  • Prie mėsainių pateikiau gruzdintas bulvytes.

Privalumai: skanu, sotu.

Trūkumai: jei neturi iš anksto susimalto faršo ir bandelių, reikalauja nemažai laiko ir palieka daug neplautų indų.

Kam patiktų: visiems (svarbiausia, kad ne tik greito maisto mėgėjams).

Įvertinimas: 9/10

Receptas (4 mėsainiams):

4 bandelių

„Iceberg“ salotų

Pusės pomidoro

4 riekelių „Čederio“ sūrio

Mėsos paplotėliams:

350 g maltos mėsos (naudojau pusę jautienos, pusę kiaulienos)

1,5 v.š. barbekiu padažo

1,5 v.š. garstyčių

0,5 svogūno

1 v.š. pomidorų padažo

žiupsnis juodųjų pipirų

0,25 a.š. druskos

Padažui:

3 v.š. majonezo

1 v.š. pomidorų padažo

0,5 v.š. baltojo vyno acto

1 a.š. cukraus

1 marinuoto smulkiai pjaustyto kornišono

žiupsnelio juodųjų pipirų

Gaminimas:

Pasiruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus ir atidėkite, kol prireiks. Į maltą mėsą sudėkite barbekiu padažą, garstyčias, pomidorų padažą, įmalkite svogūną, įberkite pipirų ir druskos. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Suformuokite pakankamai didelius, plokščius 4 paplotėlius ir dėkite ant grotelių, groteles dėkite į orkaitę, po apačia įdėkite skardą, išklotą kepimo popieriumi, kad varvantis nuo mėsos paplotėlių skystis nesugandintų viso reikalo. Kepkite 25 min. Po 20 min. ant kiekvieno mėsos paplotėlio uždėkite po sūrio riekelę ir dar porą minučių pakepkite, taip pat į orkaitę įdėkite per pusę perpjautas bandeles, kad sušiltų. Plonomis riekelėmis supjaustykite pomidorą. Traukite iš orkaites bandeles, tepkite ant jų po šaukštą padažo, uždėkite suplėšytų „Iceberg“ salotų lapų, dėkite mėsos paplotėlį su sūriu, ant viršaus – pomidoro riekelę. Likusią bandelės pusę taip pat aptepkite padažu ir ja užvožkite mėsainį.

O dabar plačiai išsižiokite ir skanaukite.

DSC_0430

Originalus receptas iš čia: http://gpmagija.blogspot.lt/2017/06/mesainis-la-big-mac.html

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s