Receptai · Saldu

Trapūs Vienos sausainiai

DSC_0380 (2)

Žadėjau įkelti receptą, kur gi būtų galima panaudoti nuo kitų kepinių likusius baltymus. Žinoma, visada galima kepti morengus ar pavlovą, bet galima ir šiuos sviestinius sausainius. Tiesa, jiems reikia tik vieno baltymo, bet vis šis tas. O sausainiai nuostabūs. Jie tirpsta. Tirpsta tiek burnoje, tiek nuo stalo. Tai jei turite vieną kitą baltymą, pabandykite.

Pastabos:

  • Iškeptus sausainius laikykite sandariame inde.
  • Iškeptus ir atvėsintus sausainius galite pamirkyti išlydytame šokolade, aš to dėl laiko stokos nedariau, bet, tikiu, kad tokie jie būtų dar skanesnis.

Privalumai: greitai padaromi, pagaminimui užtenka šaukšto ir dubens, labai skanūs sausainiai.

Trūkumai: reikalauja pakankamai daug sviesto.

Kam patiktų: visiems.

Įvertinimas: 9/10

DSC_0376

Receptas:

170 g. labai minkšto sviesto

60 g. cukraus pudros

2 a.š. vanilės ekstrakto

1/8 a.š. druskos

1 kiaušinio baltymo (apie 33 g.)

187 g. miltų

DSC_0382

Gaminimas:

Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite cukraus pudrą ir gerai išplakite šluotele (užtenka ranka). Sudėkite druską, įpilkite vanilės ekstraktą ir baltymą. Išmaišykite. Įsijokite (aš nesijojau, tiesiog supyliau) miltus ir įmaišykite juos mentele. Sukrėskite tešlą į konditerinį maišelį ir spauskite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos formos. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 12 min. Išėmę atvėsinkite ir ragaukite.

Originalus receptas iš čia: http://eugeniekitchen.com/viennese-cookies/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s