Receptai · užkandžiai

Paprasčiausias ponas Batonas

DSC_0387

Niekada nemaniau, kad pačiai išsikepti batoną yra greičiau nei nubėgti į parduotuvę jo nusipirkti (čia tuo atveju, jei jūsų parduotuvė yra bent 10 min kelio nuo namų, ir jei batono jums nereikia ŠIĄ akimirką). O viskas buvo taip – vakare atidariau duoninę ir supratau, kad arba reikia eiti į parduotuvę, arba ryt iš ryto omletą valgysiu be duonos. Ėjimas į parduotuvę visai neviliojo (tuo labiau, kad ką tik buvau iš jos grįžusi), tad prisiminiau, kad turiu vieną paprasto batono receptą. Tai buvo, bene, greičiausiai padaromas kepinys, iš visų kokius kepiau. Net kombaino nenaudojau. Greitai, tyliai, šviežiai ir skaniai. Toks tas buvo mano ponas (ne Benjaminas) Batonas.

Pastabos:

  • Dariau iš pusės originale nurodyto kiekio, gavosi vienas nelabai didelis batonas, bet kai taip greitai padaromas, tai geriau greičiau suvalgyti, kol šviežias, ir kepti dar vieną.
  • Kitą kartą dėčiau truputį daugiau druskos (recepte nurodau tiek, kiek reikėjo)
  • Batoną formuokite labiau pailgą, nes kepdamas jis pučiasi į viršų, o ne į ilgį (kaip matote, mano batonas išėjo pakankamai storas ir trumpas).
  • Praėjus parai po kepimo, batonas buvo vis dar toks pats minkštas ir skanus.

Privalumai: labai greitai padaromas (sumesti produktus ir suminkyti užtrukau 5 min), skanus, paprastas.

Trūkumai: nėra.

Kam patiktų: tiems, kas mėgsta šviesią duoną.

Įvertinimas: 10/10

DSC_0381

Receptas:

3 g. sausų mielių

250 g. miltų

0,75 a.š. druskos

0,75 a.š. cukraus

130 ml šilto vandens

20 g. minkšto sviesto (mano nebuvo labai minkštas, bet “suėjo”)

DSC_0385

Gaminimas:

Į dubenį sudedame mieles, miltus, cukrų ir druską, supilame vandenį ir pradedame minkyti. Sudedame kubeliais pjaustytą sviestą ir minkome toliau, kol gaunasi vientisa ir elastinga tešla (apie 10 min, bet aš minkiau apie 5 ir užteko). Suformuojame rutulį, dedame į dubenį, užklojame ir leidžiame, kad pakiltų. Pakilusią tešlą dar kartą perminkome, suformuojame batoną, viršų keliose vietoje įstrižai įpjauname, patepame kiaušinio plakiniu ir dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 25 min.

Valgome su kuo tik geidžia širdis.

Originalus receptas iš čia: http://shirshiulizdas.blogspot.lt/2011/02/naminis-batonas.html

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s