Receptai · Saldu

Cinamoninės bandelės

DSC_0546Parodykite man bent vieną, kuris besiklausydamas, kaip už lango barbena lietus, nemėgsta pasiimti į rankas dar šiltą, cinamonu kvepiančią, minkštą bandelę ir puodelį karštos kakavos. Tikiu, kad tokių yra, bet šis įrašas ne jiems. Šis įrašas tiems, kas turi laisvų penkiolika minučių ir po geros valandėlės jau nori mėgautis akimirka sau su ta minkšta ir kvepiančia bandele.

Pastabos:

  • Jei kepsite atsegamoje formoje, būtinai įtieskite į ją kepimo popierių. Įtieskite taip, kad užsidengtų ir visi kraštai, nes kitaip tirpstantis sviestas bėgs per kraštus ir sugadinsite kepimo formą.
  • Kadangi turėjau nuo kitų kepinių likusio baltojo šokolado, iškepusias bandeles apliejau juo, bet tai nėra būtina.

Privalumai: greitai padaromos, nelimpanti tešla, minkštos.

Trūkumai: reikia minkšto sviesto, tad pasiruoškite iš anksto; nerekomenduoju kepti daug, jei nesiruošiate pirmą-antrą dieną jų suvalgyti, nes trečią dieną bandelės jau kietokos.

Kam patiktų: tiems, kurių negąsdina lietus už lango

Įvertinimas: 9/10

DSC_0538

Receptas (6 bandelėms, jei reikia daugiau – dvigubinkite):

250 g miltų

5 g sausų mielių

1/2 v.š. cukraus

1/2 a.š. druskos

125 ml pieno

30 g sviesto

Pusės kiaušinio plakinio (apie 30 g)

Pabarstymui:

50 g minkšto sviesto

65 g cukraus

1,5 a.š. cinamono

DSC_0530

Gaminimas:

Į nedidelį puodą supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol sviestas ištirps. Palikite, kad truputį atvėstų (tiek, kad įkišus pirštą, nebūtų karšta). Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską, sausas mieles ir cukrų. Kai pieno ir sviesto mišinys atvės, pilkti jį į sausus ingredientus. Ten pat supilkite kiaušinio plakinį ir pradėkite minkyti. Minkykite tol, kol tešla taps vientisa ir glotni (su kombainu man tai užtruko apie 5 min). Suformuokite rutulį ir dėkite į švarų indą. Uždengite ir leiskite, kad pakiltų (apie valandą).

Pakilusią tešlą iškočiokite į stačiakampį (apie pusės cm storio), aptepkite minkštu sviestu, apibarstykite cukrumi ir cinamonu. Susukite į ritinį ir supjaustykite į 6 bandeles. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (jei forma nėra atsegama, popieriaus nereikia) ir sudėkite bandeles. Užklokite ir leiskite dar kokį pusvalandį joms pakilti. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir dėkite kepti 30 min. Išėmę galite aplieti glajumi, bet nebūtina.

Originalus receptas iš knygos “Beatos virtuvė: kepinių knyga”

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s