Receptai · Saldu

Baltojo šokolado ir kavos sūrio pyragas

DSC_0537Tai vienas tų pyragų, kuriuos dariau vien dėl to, kad reikėjo sunaudoti tam tikrus produktus. Pavyzdžiui, biskvito trupinius, likusius nuo “Cake Pops’ų”, grietinėlės sūrį, kuris jau seniai tupėjo mano šaldytuve. Kadangi klasikinį sūrio pyragą kepiau ir ne kartą, norėjau išbandyti ką nors naujo. Taip atsirado šis – baltojo šokolado ir kavos pyragas.

Pastabos:

  • Aš pagrindui naudojau biskvito trupinius, pagal šį receptą: “Cake Pops’ai” arba kaip su jais bandžiau susidraugauti bet recepte pateikiu originalų variantą.
  • Man sluoksniai – baltas, rudas – neišėjo, viskas kepant susimaišė į vieną masę (kažkodėl baltojo šokolado masė buvo skystesnė už kavos), todėl kitą kartą gal tiesiog pilčiau pirmiau kavos, o ant viršaus baltą.
  • Tiesa, tai vienas tų pyragų, kurio skonis geriausiai atsiskleidžia ne su kava, o su arbata.

Privalumai: gana paprastas procesas, nes nereikia nieko plakti, stingdyti ir pan.

Trūkumai: reikia gerai atšaldyti prieš valgant, o tai reiškia, kad čia ir dabar jo niekas neragaus.

Kam patiktų: sūrio pyragų ir kavos mėgėjams.

Įvertinimas: 7/10

DSC_0541

Receptas (18 cm apvaliai formai):

Pagrindui:

80 g skrudintų lazdyno riešutų

50 g sausainių

80 g tirpinto sviesto

Baltojo šokolado sūrio masei:

75 g baltojo šokolado

200 g kreminio sūrio

1 kiaušinio

25 g cukraus

1/2 v.š. vanilinio cukraus

1/2 v.š miltų

Kavos sūrio masei:

100 g sutirštinto saldinto pieno

1/2 v.š. nesaldintos kakavos

1/2 v.š. tirpios kavos granulių

150 g kreminio sūrio

pusės kiaušinio (apie 30 g)

1/2 v.š. vanilinio cukraus

1 v.š. miltų

DSC_0530

Gaminimas:

Iš pradžių pasiruoškite pagrindą. Riešutus ir sausainius sumalkite ar labai smulkiai sutrinkite. Užpilkite ant jų ištirpintą sviestą ir viską gerai sumaišykite. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite riešutų ir sausainių masę. Gerai paspauskite. Atidėkite.

Pasigaminkite baltojo šokolado sūrio masę. Šokoladą ištirpinkite ant garų vonelės. Kai jis truputį atvės sudėkite kreminį sūrį ir išmaišykite. Ten pat sudėkite cukrų, vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį ir suberkite miltus. Viską gerai išmaišykite.

Pasiruoškite kavos masę. Į dubenį supilkite sutirštintą pieną, sudėkite kakavą ir kavos granules. Gerai išmaišykite. Sudėkite kreminį sūrį, supilkite kiaušinį, įberkite vanilinį cukrų ir miltus. Viską išmaišykite.

Ant pagrindo pilkite porą šauktų kavos masės, tada baltojo šokolado masės ir taip sluoksniuokite, kol supilsite viską. Dėkite kepti į iki 140 laipsnių įkaitintą orkaitę 60 min. Atvėsinti palikite orkaitėje, tik praverkite dureles.

Pilnai atšaldykite šaldytuve.

Originalus receptas iš žurnalo “Verdu ir kepu” Nr.9

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s