Receptai · Saldu

Amerikietiškas obuolių pyragas

IMG_8581

Koks gi ruduo be tradicinio (amerikietiško) obuolių pyrago. Tiesa, jis nelabai kuo skiriasi nuo kokio trupininio obuolių pyrago iš trapios tešlos, nebent papuošimais. Šiaip ar taip man šis labai patiko. Bet gal tik dėl tos neblėstančios nostalgijos Amerikai.

Pastabos:

  • Kepimo formos aš niekuo netepiau ir kepimo popieriumi neklojau, niekas neprilipo, tad, manau, kad nebūtina.

Privalumai: paprastas, bet labai skanus; tiek antrą, tiek trečią dieną išlieka toks pats trapus ir skanus (laikiau uždengusi kambario temperatūroje).

Trūkumai: nepastebėjau.

Kam patiktų: obuolių mėgėjams.

Įvertinimas: 10/10

IMG_8544

Receptas (18 cm apvaliai formai):

Tešlai:

160 g miltų

1/2 a.š. druskos

15 g cukraus

113 g šalto sviesto

pusės kiaušinio plakinio (apie 25 g, kitą pusę pasilikite pyrago viršui aptepti)

1-2 v.š. šalto vandens

Įdarui:

apie 350 g obuolių (svoris nurodytas dar nevalytų)

50 g cukraus

15 g kukurūzų krakmolo

1/2 a.š. cinamono

1/8 a.š. muskato riešuto

1/2 v.š. citrinos sulčių

truputis tarkuotos citrinos žievelės

IMG_8582.JPG

Gaminimas:

Iš pradžių pasigaminkite tešlą. Į dubenį suberkite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Rankomis padarykite trupinius. Supilkite kiaušinio plakinį, vandenį ir išminkykite tešlą. Padalinkite ją į dvi dalis (vieną truputį didesnę, kitą – mažesnę). Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite bent 30 min į šaldytuvą.

Per tą laiką pasigaminkite įdarą. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite juos į dubenį. Ten pat berkite cukrų, kukurūzų krakmolą, cinamoną, muskato riešutą, įpilkite citrinos sulčių ir nutarkuokite šiek tiek jos žievelės. Viską sumaišykite.

Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Didesnę jos dalį iškočiokite ir įklokite į kepimo formą taip, kad susidarytų ir kraštelis. Sudėkite obuolius. Likusią tešlą taip pat iškočiokite ir uždėkite ant viršaus, kad užklotumėte įdarą. Kraštelius užspauskite. Jei liko tešlos (o man jos truputis liko), iš jos išpjaustykite lapelius. Pyrago viršų patepkite likusiu kiaušinio plakiniu, ant viršaus išdėliokite lapelius. Juos taip pat aptepkite. Keliose vietose padarykite įpjovimus. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 45 min.

Išėmę leiskite pyragui visiškai atvėsti ir ragaukite.

Originalus receptas iš čia: http://www.homecookingadventure.com/recipes/apple-pie

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s