Receptai · užkandžiai

Vištienos štrombolis

DSC_0070Prisipažinsiu, pavadinimas tikrai įmantrus – daug įmantresnis už patį patiekalą. Iš esmės tai kažkas panašaus į perlenktą picą. Tik kitokios formos. Suprantama, kad į vidų galima dėti bet ką – jei nevalgote mėsos, dėkite daržoves, jei nevalgote daržovių, dėkite mėsą. Pagrindinis dalykas, kurio nereikėtų keisti – padažas ir sūris. Man iš tiesų patinka neįpareigojantys patiekalai.

Pastabos:

  • Štrombolį galite patiekti tiek kaip užkandį, tiek kaip lengvos vakarienės pagrindinį patiekalą.

Privalumai: lengvai koreguojamas.

Trūkumai: nieko ypatingo.

Kam patiktų: tiems, kas mėgsta picas, bet nori ko nors naujo.

Įvertinimas: 7/10

DSC_0071

Receptas (vienam štromboliui): 

Tešlai:

375 g miltų

1 a.š. sausų mielių

1 a.š. druskos

1 a.š. cukraus

240 ml vandens

2 v.š. alyvuogių aliejaus

Įdarui:

300 g virtos ar keptos vištienos (aš nematavau, dėjau tiek, kiek turėjau)

4 v.š. pomidorų padažo

1 a.š. džiovinto raudonėlio

1/2 a.š. džiovinto baziliko

2 v.š. konservuotų ananasų

100 g mocarelos

2 v.š. parmezano

Gaminimas:

Iš pradžių pasigaminkite tešlą. Į didelį dubenį sudėkite miltus, druską, cukrų ir mieles. Išmaišykite. Į puodelį supilkite šiltą vandenį, įpilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus. Vandens ir aliejaus mišinį pilkite į miltus ir minkykite. (Aš minkiau kombainu kokias 7 min). Suformuokite rutuliuką ir dėkite į alyvuogių aliejumi pateptą dubenį. Uždenkite ir leiskite tešlai pakilti (1-2 val.).

DSC_0051

Pasiruoškite įdarą. Vištieną susmulkinkite. Sudėkite ją į dubenį. Ten pat įdėkite pomidorų padažą, prieskonius, ananasus.

Tešlą iškočiokite į 30×40 stačiakampį. Išilgai  į vidurį dėkite tarkuotą ar pjaustytą mocarelą. Ant jos vištienos įdarą. Ant viršaus šaukštą parmezano. Atsargiai suvyniokite. Kraštus užlenkite. Dėkite į kepimo skardą siūle į apačia. Viršų patepkite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite likusiu parmezanu. Keliose dalyse įpjaukite, kad kepant garai galėtų išeiti iš vyniotinio lauk. Dėkite kepti į iki 180 laipsni įkaitintą orkaitę 30 min.

Išėmę atvėsinkite 10 min ir pjaustykite.

Originalus receptas iš čia: http://www.homecookingadventure.com/recipes/chicken-stromboli

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s