Receptai · Saldu

Avižinis pyragas su riešutų sviestu

DSC_0062Kaip jau minėjau, nesu nei veganė, nei vegetarė, valgau absoliučiai viską, bet tai nereiškia, kad virtuvėje negaliu eksperimentuoti. Šį kartą mano pirmasis pyragas be kiaušinių, be miltų, be cukraus. Klausimas – iš ko jis? Ne, ne iš kirvio. Iš bananų, riešutų sviesto ir avižinių dribsnių. Pabandom?

Pastabos:

  • Vietoj klevų sirupo dėjau tokį patį kiekį medaus.
  • Vietoj avižinių miltų, dėjau avižinės košės miltelius, skirtus kūdikiams.

Privalumai: labai greitai padaromas; sveikatai palankus.

Trūkumai: mano skoniui per daug sveikuoliškas.

Kam patiktų: alternatyvų ieškotojams.

Įvertinimas: 8/10

DSC_0066

Receptas (11×22 cm formai):

3 sunokusių bananų

150 g riešutų sviesto (100 g – tešlai, 50 g – pyrago viršui aptepti)

50 ml klevų sirupo (dėjau medų)

200 ml pieno (augalinio arba karvės)

150 g greito paruošimo avižinių dribsnių

50 g avižinių miltų

1 a.š. kepimo miltelių

DSC_0057

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Į dubenį sudėkite bananus. Sutrinkite juos šakute. Supilkite klevų sirupą, pieną ir sudėkite 100 g riešutų sviesto. Išmaišykite. Suberkite avižinius dribsnius, avižinius miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite. Tešlą sukrėskite į kepimo formą. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie valandą. Ar pyragas iškepęs tikrinkite mediniu pagaliuku. Karštą pyragą aptepkite likusiu riešutų sviestu ir atvėsinkite.

Originalus receptas iš žurnalo “Verdu ir kepu” Nr. 12

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s