Receptai · Saldu

Riešutų sviesto ir avižinių dribsnių rutuliukai

DSC_0085

Tai dar vienas sveikas, becukris receptas, kuris padaromas pakankamai greitai (jei geras kombainas, užtruksite 10 min), jo nereikia kepti, šaldyti, plakti, o ir valgyti galima be sąžinės graužimo.

Pastabos:

  • Datules rinkitės dideles ir sultingas (tikrai ne tas pačias pigiausias ir prekybos centrų, nes tuomet kombainas turės jas kapoti bent pusvalandį).
  • Riešutų sviestą naudojau savos gamybos, bet galite dėti ir pirktinį.

Privalumai: be cukraus, nedaug ingredientų, greitai padaroma, veganiškas, žaliavalgiškas.

Trūkumai: neradau.

Kam patiktų: alternatyvių desertų mėgėjams.

Įvertinimas: 10/10

Receptas (22 rutuliukams):

200 g datulių be kauliukų (naudojau “medjool” džiovintas datules)

80 g greito paruošimo avižinių dribsnių

130 g riešutų sviesto

1 a.š. vanilės ekstrakto

3 v.š. vandens

DSC_0083.JPG

Gaminimas:

Pirmiausia į smulkintuvą sudėkite datules. Pradėkite smulkinti. Kai jau ims panašėti į košę, sudėkite likusius ingredientus ir malkite iki vientisos konsistencijos. Iš gautos masės formuokite norimo dydžio rutuliukus ir trumpam įdėkite juos į šaldytuvą. Arba valgykite iš karto.

Receptas paimtas iš čia: http://www.createnourishlove.com/2015/07/17/peanut-butter-oatmeal-energy-bites/

 

 

Advertisements

One thought on “Riešutų sviesto ir avižinių dribsnių rutuliukai

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s