Receptai · Saldu

Cinamoninė estiška pynė

dsc_0094.jpg

Kas dar geriau namuose paskleidžia šventinę nuotaiką be kalėdinių dainų? Bent jau man – cinamono kvapas. Jei jums irgi, kepkite šį “vainiką”, kuris puikiai gali vainikuoti ir šventinę vakarienę, ir tiesiog jaukų pasisėdėjimą prie arbatos puodelio.

Pastabos:

  • Net jei valgytojų nedaug, nemažinkite kiekio. Pynė išeina tikrai nelabai didelė, tad per porą dienų, tikiu, kad įveiksite.
  • Aš ją apliejau šokolado ir grietinėlės mišinių, nes jo turėjau likus iš praėjusio kepinio, bet tai tikrai nebūtina.

Privalumai: traški iš išorės, minkšta iš vidaus; visi namai pakvimpa cinamonu; galima varijuoti ir daryti, tarkime, su nutella.

Trūkumai: nebent tas, kad tvirtai reikia susukti galus, nes kitaip pynė truputį “išsižios”, bet skoniui tai įtakos neturi, pirmą dieną ji yra skaniausia.

Kam patiktų: mielinių kepinių mėgėjams.

Įvertinimas: 9/10

DSC_0086

Receptas (vienai nedidelei pynei):

Tešlai:

288 g miltų

1/2 a.š. druskos

1 v.š. cukraus

7 g sausų mielių

180 g šilto pieno

1 kiaušinio trynio

30 g tirpinto sviesto

Įdarui:

50 g minkšto sviesto

4 v.š. cukraus

3 a.š. cinamono

Gaminimas:

Į indą, kuriame minkysite tešlą, suberkite miltus, druską, cukrų ir mieles. Išmaišykite. Į puodelį supilkite šiltą pieną, įmuškite kiaušinio trynį, sudėkite tirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Visą šią masę supilkite į indą su miltais ir pradėkite minkyti. Kai tešla bus elastinga, suformuokite rutulį, dėkite į švarų indą, uždenkite ir palikite, kad pakiltų.

DSC_0076DSC_0077DSC_0079

Įdarui visus ingredientus sumaišykite. Pakilusią tešlą iškočiokite į stačiakampį (30×45). Aptepkite jį cinamono, cukraus ir sviesto mišiniu. Pasilikite šaukštelį mišinio pynės viršui. Tuomet stačiakampį suvyniokite. Imkite aštrų peilį ir pjaukite vyniotinį per pusę, bet ne perpjaukite iki galo. Gautas dvi juostas supinkite tarpusavyje. Susukite juostą į vainiką ir gerai užspauskite galus. Aptepkite likusiu sviesto, cukraus ir cinamono mišiniu ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 min.

Skanaus!

Receptą paėmiau iš čia: http://www.homecookingadventure.com/recipes/estonian-kringle-cinnamon-braid-bread

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s