Receptai · Saldu

Šokoladinis datulių pyragas

DSC_0092.JPG

Niekam  ne paslaptis, kad cukrus padarys gardų beveik bet kokį kepinį. Bet juk daug įdomiau bandyti skanų pyragą padaryti be cukraus. Šitas – tai dar vienas bandymas įtikti sveikuoliams. Man asmeniškai tai nėra pats pačiausias pyragas, bet ir nėra taip jau blogai (vis tik kol kas saldumynų be cukraus “konkurse” pirmauja šie rutuliukai: Riešutų sviesto ir avižinių dribsnių rutuliukai). Vis dėl to jei jums nepatinka itin saldūs kepiniai, šis tikrai patiks.

Pastabos:

  • Kitą kartą į pagrindą įdėčiau bent šaukštą medaus, manau, būtų daug skaniau.

Privalumai: be cukraus, be miltų, sveikas ir lengvas, greitai pagaminamas.

Trūkumai: man trūko skonio.

Kam patiktų: tiems, kas nemėgsta itin saldžių kepinių.

Įvertinimas: 7/10

DSC_0089.JPG

Receptas (18 cm formai): 

Pagrindui:

105 g migdolų (brinkytų vandenyje per naktį)

38  g kokoso drožlių

1,5 v.š. kokosų aliejaus

0,5 kiaušinio plakinio

Įdarui:

100 g datulių be kauliukų

112 g kokosų pieno

12 g kakavos miltelių

1,5 kiaušinio plakinio

Gaminimas:

Iš pradžių datules užpilkite kokosų pienu ir palikite, kad išbrinktų. Į smulkinimo indą sudėkite brinkytus migdolus, kokoso drožles, kokoso aliejų ir pusę kiaušinio. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Ją sukrėskite į kepimo formą ir suformuokite pyrago krepšelį.

Įdarui datules su kokosų pienu, kakava ir kiaušiniais sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pilkite įdarą ant pagrindo ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35 min. Išėmę atvėsinkite ir ragaukite.

Receptas paimtas iš čia: http://www.christopherjamesclark.com/blog/paleo-chocolate-pie-recipe/

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s