Receptai · Saldu

“Spritz” sviestiniai sausainiai

DSC_0077

O kartais man norisi ko nors paprasto, tikro ir su cukrumi. Maža to, dar ir su miltais bei kiaušiniais. Bet svarbu, kad naminio. Kai kepu šiuos sausainius, namai pakvimpa malonia karamele, o ir pats gaminimas – savotiška meditacija.

Pastabos:

  • visada juos darau su specialiu švirkštu sausainiams spausti, bet jei tokio neturite, palaikykite tešlą šaldytuve, o paskui kočiokite ir spauskite norimos formos sausainius.

Privalumai: paprasta, skanu ir greita, galima užšaldyti (tiek tešlą, tiek suformuotus sausainius, tiek jau iškepusius).

Trūkumai: nėra.

Kam patiktų: visiems.

Įvertinimas: 9/10

DSC_0083.JPG

Receptas (dviem skardoms sausainių):

226 g minkštos sviesto

133 g cukraus

1 kiaušinio (kambario temperatūros)

2 a.š. vanilės ekstrakto

337 g miltų

1/2 a.š. druskos

Gaminimas:

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Berkite miltus su druska ir pradėkite minkyti tešlą. Tešlą dėkite į konditerinį sausainiams spausti skirtą švirkštą ir darykite sausainius ant silikoninio padėklo. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 min arba kol krašteliai paruduos.

DSC_0078.JPG

Receptas iš interneto platybių, bet tiksliai jau nepamenu iš kur.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s