Receptai · Saldu

Saldžių bulvių sūrio pyragas

DSC_0128.JPG

Tai dar viena klasika, kurią tik dabar prisiruošiau išbandyti. Matyt, jau minėjau, kad saldžios bulvės kepiniams man labiau patinka negu moliūgai, nes jų tyrė nebūna tokia vandeninga, o ir puikiai susitrina tiesiog šakute. Jei dar nebandėte, rekomenduoju, svečiai tikrai bus nustebinti.

Pastabos:

  • truputį pakoregavau originalų receptą pagal tai, kokius produktus ir kiek jų turėjau šaldytuve, todėl rašau viską taip, kaip dariau pati.

Privalumai: greitai pagaminamas; skanus; kreminis; neriebus.

Trūkumai: reikia palaikyti šaldytuve prieš valgant.

Kam patiktų: sūrio pyragų gerbėjams.

Įvertinimas: 10/10

dsc_0124.jpg

Receptas (18 cm kepimo formai):

Pagrindui:

170 g sausainių ar pyrago biskvito trupinių (aš naudojau nuo šio Prieskoninės arbatos tortas likusį biskvitą)

25 g sviesto

Kreminio sūrio sluoksniui:

150 g kreminio sūrio (naudojau maskarponę)

140 g saldžių bulvių tyrės (tyrę pasigaminti tereikia įmesti saldžias bulves į orkaitę (tarkime, ką nors kepant) ir kepti kokias 50 min, kol suminkštės)

50 g grietinės

100 g cukraus

1 kiaušinio

1 v.š. kukurūzų krakmolo

1/2 a.š. cinamono

žiupsnelis muskato riešuto

Viršui:

200 g grietinės

30 g cukraus

Gaminimas:

Pagrindui sutrupinkite biskvitą ar sausainius, supilkite išlydytą sviestą ir išmaišykite. Sudėkite į apvalią kepimo formą ir suformuokite pagrindą. Įdarui sudėkite visus ingredientus į dubenį ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Krėskite masę ant pyrago pagrindo ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 50 min. Tuo metu švariame dubenyje sumaišykite grietinę su cukrumi. Šią masę supilkite ant pyrago viršaus ir gražinkite į orkaitę dar 15 min. Išėmę atvėsinkite kepimo formoje iki kambario temperatūros, tada dėkite į šaldytuvą ir palikite ten per naktį. Puoškite pagal savo fantaziją (aš nepuošiau, bet skoniui tai įtakos neturėjo).

Receptą nusižiūrėjau iš čia: https://www.mastercook.com/app/recipe/WebRecipeDetails?recipeId=11605773

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s