Gimtadieniai ir tortai visada yra gerai. Nesvarbu, kiek žvakučių reikia užpūsti ant torto, net nesvarbu, kad visos žvakutės gal jau ir netelpa, bet svarbu, kad bepučiant tas žvakutes dar yra norų, kuriuos slapčia gali sugalvoti. Kol yra svajonių, tol bus ir tortų.
Pastabos:
- Tortas pakankamai klasikinis – biskvitas, maskarponės kremas ir uogų įdaras, bet kitą kartą biskvitą kepčiau pagal kokį nors kitą receptą, nes šis man neišėjo purus ir lengvas, greičiau drėgnas (kas nebuvo labai blogai), o ir skoniu man truputį kliuvo. Bet recepte pateikiu tokį biskvitą, kokį dariau, gal jums pavyks geriau.
Privalumai: sodrus, bendrai paėmus skanus tortas, kurio skonis nesuprastėja nei kitą, nei dar kitą dieną.
Trūkumai: kaip jau minėjau, biskvitas.
Kam patiktų: kreminių tortų mėgėjams.
Įvertinimas: 8/10
Receptas (18 cm formai):
Biskvitams:
243 g miltų
150 g cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. druskos
180 ml pieno
90 ml bekvapio aliejaus
1/2 a.š. vanilės ekstrakto
1 ir dar pusė kiaušinio plakinio
180 ml vandens
Uogų įdarui:
120 g įvairių uogų (naudojau šaldytas)
20 ml vandens
50 g cukraus
1,5 v.š. kukurūzų krakmolo
Maskarponės kremui:
360 ml riebios grietinėlės
50 g cukraus pudros (jei jums atrodo per daug ar per mažai, dėkite pagal savo skonį)
225 g maskarponės sūrio
Papuošimui:
Braškių ir šilauogių ar bet kokių kitokių uogų
Gaminimas:
Iš pradžių pasiruoškite biskvitus. Į indą sudėkite miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius. Išmaišykite. Kitam inde išmaišykite kiaušinius su pienu, aliejumi ir vanilės ekstraktu. Sujunkite šlapius ingredientus su sausais. Išmaišykite. Supilkite vandenį ir dar kartą išmaišykite. Jei turite tris kepimo formas – idealu! Padalinkite tešlą per tris formas, jei ne, darykite kaip aš – supilkite visą tešlą į kepimo formą ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Jei kepate visą biskvitą vienoje formoje, kepkite apie 40 min, jei padalinote, apie 25 min. Žodžiu, tol kol bus iškepęs, o tai yra, kol įsmeigtas medinis pagaliukas ištrauktas bus neaplipęs tešla. Atvėsusį biskvitą padalinkite į tris dalis.
Kol biskvitas vėsta, pasigaminkite uogų įdarą (jį galite daryti ir dieną ar dvi prieš tai). Uogas suberkite į puodą ir sutrinkite. Įpilkite vandens. Cukrų sumaišykite su krakmolu ir sudėkite į uogas. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol užvirs ir ims tirštėti. Man tam prireikė kokių 15 min. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.
Pasigaminkite kremą. Šaltą grietinėlę supilkite į dubenį. Sudėkite cukraus pudrą ir plakite iki vidutinio stangrumo putų (neplakite iki visiškai stangrių). Sudėkite maskarponę ir plakite toliau, kol kremas pasidarys standus. Tik neperplakite!
Surinkite tortą. Dėkite pirmąjį biskvito sluoksnį. Uždėkite pusę uogų įdaro ir gražiai paskirstykite. Dėkite maskarponės kremo. Dėkite antrąjį biskvitą ir pakartokite – uogų įdaras, maskarponės kremas. Dėkite trečiąjį biskvitą ir aptepkite jau tik maskarponės kremu. Šonus irgi aptepkite kremu. Aš kadangi dar šioje srityje “žalia”, tai mano tortų šonai būna tokie labai vidutiniški. Likusį kremą sudėkite į konditerinį maišelį ir papuoškite torto viršų pagal savo fantaziją. Dėkite tortą pailsėti į šaldytuvą per naktį ir skanaukite.
Originalus receptas (tik su daug daugiau cukraus) iš čia: https://www.lifeloveandsugar.com/2017/04/05/berry-mascarpone-layer-cake/
oi kaip skaniai atrodo 🙂 būtinai reikės pameginti. Ačiū už skania idėją
LikeLike
Butinai pabandykite! Ir parasykite,kaip pavyks 🙂
LikeLike