Receptai · Saldu

Pynutės

DSC_0394

Nepaisant to, kad jau turėjau savo mėgstamą, daug kartų išbandytą ir praktiškai tobulą mielinių bandelių receptą, šis nukonkuravo visus iki šiol bandytus mielinius kepinius. Nepriekaištingai minkštos, ne per saldžios ir dar su citrinos nata – nežinau ar gali bebūti geriau.

Pastabos:

  • Tešla gaunasi pakankamai lipni, bet jei minkai su kombainu, nėra jokių problemų.
  • Jei norite nesaldžių, dėkite daug mažiau cukraus ir netarkuokite citrinos žievelės.

Privalumai: minkštos, minkštos ir dar kartą minkštos; nereikia kiaušinio plakinio patepimui.

Trūkumai: nejuokaukite.

Kam patiktų: visiems.

Įvertinimas: 10/10

DSC_0402

Receptas (8 pynutėms):

200 ml riebios grietinėlės

150 ml pieno

5 g sausų mielių

120 g cukraus

1 kiaušinio

1 citrinos tarkuotos žievelės

1/2 a.š. vanilinio cukraus

1/4 a.š. drukos

500 g miltų

Gaminimas:

Į puodą supilkite pieną ir grietinėlę. Pakaitinkite, bet neužvirinkite. Nuimkite nuo viryklės ir leiskite šiek tiek atvėsti (tiek, kad būtų galima įkišti ir palaikyti pirštą). Perpilkite pieną su grietinėle į indą, kuriame ketinate minkyti. Ten pat suberkite cukrų, druską, vanilinį cukrų. Įtarkuokite citrinos žievelę. Įmuškite kiaušinį. Išmaišykite. Įberkite mieles. Vėl išmaišykite. Sudėkite miltus ir išminkykite tešlą. Palikite tešlą pastovėti, kol padvigubės (apie porą valandų). Kadangi tešla labai lipo prie rankų, aš ją palikau tame pačiame dubenyje, net nebandydama ištraukti ir suformuoti rutulio. Po poros valandų ji buvo daug “sukalbamesnė”. Pakilusią tešlą išimkite ir iškočiokite į stačiakampį apie pusės mm storio. Supjaustykite juostelėmis. Iš jų formuokite pynutes-kasas. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir statykite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 min. Išėmus dar karštas aptepkite vandeniu.

Receptas paimtas iš čia: https://www.fattoincasadabenedetta.it/ricetta/treccine-soffici-alla-panna-di-benedetta/

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s