Receptai · Saldu

“Sostinės” keksas

DSC_0397

Paprastas, skanus ir daug žinių nereikalaujantis kepinys. Man jis patinka, kai norisi greito ir tikrai pavyksiančio deserto.

Pastabos:

  • Jei norite sodresnio skonio, razinas mirkykite su šlakeliu brendžio (aš to nedariau).

Privalumai: greitai pagaminamas, negalintis nepavykti.

Trūkumai: nebent tai, kad labai paprastas.

Kam patiktų: neišlepusiems ragautojams.

Įvertinimas: 9/10

DSC_0394

Receptas (nedideliam keksui):

110 g minkšto sviesto

100 g cukraus

2 kiaušinių

145 g miltų

žiupsnelio druskos

1 a.š. kepimo miltelių

1 a.š. vanilinio cukraus

geros saujos razinų ar spanguolių, ar vyšnių (galima visko po truputį)

Gaminimas:

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius. Išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Sudėkite viską į sviesto, cukraus ir kiaušinių masę. Razinas išplaukite ir įberkite į tešlą. Išmaišykite. Krėskite tešlą į pailgą kepimo formą (aš ją prieš tai išklojau kepimo popieriumi) ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 30 min.

Išėmę atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.

Receptą pasiskolinau iš knygos “Nostalgiški skanumynai”.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s