Receptai · Saldu

Tortas “Fraisier”

DSC_0501.JPG

Jei kalba pasisuka apie vanilinį tortą su braškėmis, nėra nieko geriau už šį. Jis nėra labai sunkus, ne per saldus, gaivus ir tiesiog puikus desertas karštai vasaros (arba pavasario) dienai.

Pastabos:

  • Viskas labai paprasta, tiesiog reikia imti ir daryti.

Privalumai: gaivus, gražiai atrodo, nereikalaujantis didelių įgūdžių.

Trūkumai: nėra.

Kam patiktų: vanilinių tortų mėgėjams.

Įvertinimas: 10/10

Receptas (18 cm apvaliai formai):

Biskvitui:

3 kiaušinių

75 g cukraus

75 g miltų

23 g tirpinto sviesto

18 g maltų migdolų

Kremui:

250 ml pieno

2 kiaušinio trynių

40 g cukraus

1/2 a.š. vanilinio cukraus

nedidelio žiupsnelio druskos

38 g. miltų

50 g sviesto

1,5 a.š. smulkios želatinos

150 ml riebios grietinėlės

Braškių želė:

200 ml trintų braškių

cukraus pagal skonį (2-3 v.š.)

1 a.š. smulkios želatinos

300 g braškių

DSC_0502.JPG

Gaminimas:

Iš pradžių išsikepkite biskvitą. Įmuškite į karščiui atsparų dubenį kiaušinius. Sudėkite cukrų ir pradėkite plakti. Kai masė taps balkšva, dėkite indą su kiaušiniais ant puodo su vandeniu ir statykite ant nedidelės kaitros. Toliau plakite, kol masė padvigubės. Nuimkite nuo indą nuo puodo. Suberkite miltus, maltus migdolus. Išmaišykite. Supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Išmaišykite. Supilkite masę į apvalią 18 cm kepimo formą ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę25-30 min. Atvėsinkite.

Pasigaminkite kremą. Trynius sudėkite į dubenį, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Išplakite. Sudėkite miltus ir išmaišykite. Pieną pakaitinkite iki virimo. Atsargiai supilkite į trynių masę, nuolat maišydami, kad nesušoktų į gumulėlius. Supilkite masę atgal į puodą ir kaitinkite, kad kremas sutirštėtų. Nuolat maišykite. Nuimkite nuo kaitros. Želatiną užpilkite šaukštu vandens, palaukite kol išbrinks ir sudėkite į dar šiltą kremą. Išmaišykite. Palikite kremą atvėsti. Išplakite grietinėlę iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į atvėsusį kremą.

Pasiruoškite braškių želė. Į trintas braškes sudėkite cukrų, truputį pakaitinkite, kad cukrus ištirptų. Želatiną užpilkite šaukštu vandens. Palaukite, kol išbrinks ir supilkite į trintas braškes. Išmaišykite. Palikite, kad atvėstų.

Suformuokite tortą. Biskvitą perpjaukite pusiau. Dėkite vieną jo dalį ant tortinės. Apjuoskite žiedu. Braškes supjaustykite pusiau. Ant biskvito paskleiskite truputį kremo. Sudėkite braškes aplink žiedą taip, kad pjauta pusė atsiremtų į žiedą. Dar braškių sudėliokite per visą tortą. Supilkite didžiąją dalį kremo. Truputį pasilikite torto viršui. Dėkite antrąjį biskvitą. Supilkite likusį kremą. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Kai sustings, supilkite ant viršaus braškių želę. Dėkite į šaldytuvą. Kai apstings, papuoškite braškėmis, mėtomis, morengais ar tiesiog, kaip leidžia jūsų fantazija. Palikite tortą nakčiai šaldytuve, o kitą dieną ragaukite.

Kremo receptas paimtas iš čia: http://www.sonatinos-receptai.lt/2012/06/braskiu-tortas-fraisier.html

Biskvito iš čia: http://www.homecookingadventure.com/recipes/fraisier

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s