Receptai · Saldu

Sūrio pyragas su avietėmis

DSC_0434

Sūrio pyragai visada yra arti tobulumo, šis – dar arčiau. Nes avietės, citrinų nata ir balto šokolado kulminacija pranoksta visus iki šiol buvusius sūrio pyragus. Be to, sūrio pyragai gerai yra tuo, kad viską sumetei, sumakalavai ir pastatei kepti. Jokio kočiojimo, kildinimo, minkymo, maigymo, pertepimo, pjaustymo ir kitų n dalykų, kurie kartais net ir didžiausias kepinių mėgėjas ima varginti…

Pastabos:

  • Pyrago pagrindą turėjau užsišaldžiusi iš senų laikų, labai patogu, kai kepi biskvitą, perpjauni į kelias dalis ir, tarkime, vieno nepanaudoji. Kitą kartą gerokai sutaupai sau laikos;
  • Originaliame recepte baltasis šokoladas tirpdomas su grietinėle, aš jos neturėjau, o dėl trijų šaukštų nebėgau į parduotuvę, įdėjau sviesto ir šaukštą pieno. Tiko;
  • Kreminį sūrį naudojau kažkokį lenkišką.

Privalumai: greitai padaromas, nereikalauja ypatingų žinių.

Trūkumai: kaloringas.

Kam patiktų: manau, kad daugeliui.

Įvertinimas: 10/10

DSC_0440

Receptas (24 cm formai):

Plono šokoladinio biskvito (aš paėmiau iš šio recepto: Šokoladinis vokiškas tortas,bet galima imti bet kurį kitą receptą)

Sūrio sluoksniui:

600 g kreminio sūrio

135 g cukraus

160 g grietinės

3 kiaušinių

1 citrinos nutarkuotos žievelės

8 g kukurūzų krakmolo

140 g aviečių

10 g miltų

Baltojo šokolado ganašui:

150 g baltojo šokolado (aš turėjau tik 135, užteko)

45 g grietinėlės (aš dėjau 25 g sviesto ir 1 šaukštą pieno)

Gaminimas:

Jei neturite išsikepę, išsikepkite biskvitą. Jei jau turite, įdėkite jį į kepimo formą. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, cukrų ir krakmolą. Gerai išsukite. Po vieną įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Sudėkite grietinę, citrinos žievelę. Avietes apiberkite miltais ir išmaišykite. Suberkite į sūrio masę. Atsargiai permaišykite ir pilkite į kepimo formą, kurioje jau puikuojasi iškeptas biskvitas. Dėkite į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 45 minutes. Paskui dar valandai palikite orkaitėje (aš palikau per naktį, nieko nenutiko). Išėmę visiškai atvėsinkite ir dėkite į šaldytuvą, kad atšaltų.

Ganašui sudėkite į puodą šokoladą, įpilkite grietinėlės ir kaitinkite ant labai nedidelės ugnies, kol šokoladas ištirps. Palaukite, kol ganašas truputį atvės ir užpilkite ant pyrago. Puoškite šviežiomis uogomis ar kaip kitaip.

Originalus receptas iš čia: http://www.homecookingadventure.com/recipes/brownie-raspberry-cheesecake

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s