Receptai · Saldu

Mielinių lapelių pyragas su apelsinais ir cinamonu

DSC_0442Žinau, kad mielinės bandelės su cinamonu populiaresnės žiemą, bet kai už lango pila lietus, visai gerai ir vasarą jos susivalgo. Tiesa, šį kartą ne bandelės, o juostelės. Man šis variantas labiau patinka, o ir porcijos mažesnės.

Pastabos:

  • Kepinys išlieka minkštas ir kitą dieną, todėl rekomenduočiau ingredientų kiekio nemažinti.
  • Aš dėjau apelsinų cukatus, nuo to skonis nebuvo prastesnis, bet jei turite šviežią apelsiną, naudokite jo žievelę.

Privalumai: minkštas ir kvapnus.

Trūkumai: nepastebėjau.

Kam patiktų: minkštų, kvepiančių kepinių mėgėjams.

Įvertinimas: 10/10

DSC_0451

Receptas (24×10 kepimo formai):

Tešlai:

480 g miltų

60 g cukraus

7 g sausų mielių

žiupsnelio druskos

70 g sviesto

200 ml pieno

Įdarui:

1/2 stiklinės cukraus (dėjau “iš akies”, manau, kad buvo mažiau)

3 šaukštai cinamono (jei norite, dėkite mažiau)

vieno apelsino žievelė

50 g minkšto sviesto

Gaminimas:

Į puodą supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol sviestas išsilydys. Palikite atvėsti. Į dubenį suberkite miltus, mieles, cukrų ir druską. Išmaišykite. Supilkite pravėsusį pieno ir sviesto mišinį. Išminkykite. Suformuokite rutulį, dėkite į dubenį, uždenkite ir palikite bent valandai, kad pakiltų.

Įdarui visus ingredientus sumaišykite. Kai tešla pakils, iškočiokite 30×50 stačiakampį. Visą jį aptepkite įdaru. Išilgai supjaustykite į šešias juosteles. Sudėkite jas vieną ant kitos. Gautą juostą supjaustykite vėl į 6 gabalėlius. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Gautus lapelius sudėkite statmenai į kepimo formą. Uždenkite ir palikite pusvalandžiui, kad pakiltų. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir dėkite pyragą kepti 30 minučių. Išėmę atvėsinkite ir skanaukite.

Originalus receptas iš žurnalo “Debesys”.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s