Receptai · Saldu

Pirmų kartų morkų tortas

DSC_0509Tai vienas iš tortų, kuris privertė daug ką daryti pirmą kartą. Pirmą kartą kepti du atskirus biskvitus, pirmą kartą tortui virti džemą. Pirmą kartą virti morkų džemą. Pirmą kartą užtrukti TIEK daug laiko. Ir pirmą kartą valgyti tortą dar tą pačią dieną. Bet viskas buvo to verta. Tortas lyg iš kokios kepyklėlės – drėgnas, sodrus ir sotus.

Pastabos:

  • Morkų džemą dariau iš viso nurodyto kieko, bet jo tikrai per daug. Sunaudojau tik pusę.
  • Geriausia daryti per du vakarus, priešingu atveju apsišarvuokite kantrybe.

Privalumai: drėgnas, sodraus skonio, su morkų džemu.

Trūkumai: ilgai gaminamas.

Kam patiktų: morkų tortų mėgėjams.

Įvertinimas: 9/10

Receptas (18 cm kepimo formai):

Tešlai:

4 kiaušinių

255 g cukraus

240 g miltų

2 a.š. vanilinio cukraus

4 a.š. kepimo miltelių

100 ml maltų riešutų

3-4 tarkuotų morkų (400 ml)

200 ml trintų konservuotų ananasų

200 ml bekvapio aliejaus

Kremui:

200 g kambario temperatūros sviesto

125 g kreminio sūrio

175 g varškės

100 g cukraus pudros

vanilės esencijos

Morkų džemui:

2 morkų

4 v.š. vandens

200 g cukraus

1 citrinos sultys

DSC_0504Gaminimas:

Iš pradžių pasiruoškite džemą. Morkas sutarkuokite smulkia tarka, sudėkite į puodą, supilkite vandenį, cukrų ir citrinos sultis. Virkite ant nedidelės kaitros, kol neliks skysčio. Man užtruko gerų 20 min. Sudėkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve iki kol prireiks.

Pasigaminkite tešlą. Iš pradžių užmaišykite tešlą iš pusės visų nurodytų produktų, jei neturite dviejų 18 cm kepimo formų. Jei turite, darykite iš viso kiekio ir supilkite tešlą į dvi formas. Kiaušinius ir cukrų išplakite. Miltus sumaišykite su vaniliniu cukrumi, riešutais ir kepimo milteliais. Įmaišykite į kiaušinius. Morkas sutarkuokite smulkia tarka ir įmaišykite į tešlą. Ten pat sudėkite ir ananasus. Palaipsniui supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Jei darėte iš viso kiekio, pusė tešlos supilkite į vieną kepimo formą, pusę – į kitą. Ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Jei darėte iš pusės kiekio, supilkite visą tešlą į kepimo formą. Kol ši keps užmaišykite iš likusių produktų tokią pačią tešlą ir kai pirmoji iškeps, dėkite kepti dar vieną. Kepkite apie 40 min.

Biskvitus atvėsinkite ir perpjaukite pusiau. Iš viso reikia 4 lakštų.

Kol biskvitai vėsta, pasigaminkite kremą. Visus skirtus produktus sudėkite į indą ir gerai išplakite iki vientisos masės.

Formuokite tortą. Dėkite vieną biskvitą, ant jo – kremo, antrą biskvitą – morkų džemą, trečią biskvitą – kremą, ketvirtą biskvitą. Visą tortą aptepkite likusiu kremu ir puoškite kaip tik norite. Dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad sustingtų.

Receptas paimtas iš žurnalo “Debesys”.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s