Receptai · Saldu

Mielinės bandelės su varške ir uogomis

IMAG1192

Šios bandelės tik patvirtina taisyklę, kad skubėti virtuvėje nereikia, nes būtinai ką nors padarysi ne taip. Iš tiesų tešlą maišiau siaubingai skubėdama, turėjau gal 10 minučių tam. Meluoju, 10 minučių turėjau kitiems darbams, bet tarp jų maišiau ir tešlą. Ir tik kai ji pakilo ir ėmiau ją kočioti, supratau, kad pamiršau kiaušinį įmušti… Tada supratau, kad į blog’ą šito recepto nekelsiu. Tai kodėl vis dėl to keliu? Ogi todėl, kad bandelės išėjo puikios ir be to kiaušinio. Panašu, kad nėra to blogo, kas neišeitų į gerą… Taigi rašau receptą tokį, kokį dariau aš (be kiaušinio), bet jei jums yra noro, įmuškite, tikrai nepakenks.

Pastabos:

  • Kaip visada dariau iš pusės porcijos (jau vien dėl to, kad dažniausiai mieliniai kepiniai skanūs būna tą pačią dieną ir dar gal kitą, trečią dieną jų valgyti jau nebesinori). Man išėjo septynios bandelės, kurias sudėjau į 18 cm formą.
  • Tešlą minkiau su kombainu.
  • Originaliame recepte buvo naudojamos uogos, aš dėjau uogienę.

Privalumai: Minkštos net ir kitą dieną, lengvai padaromos.

Trūkumai: Beveik nesijautė varškės (gal kitą kartą reikėtų jos daugiau).

Kam patiktų? Tiems, kas sunkiai praeina pro parduotuvių lentynas su bandelėmis.

Įvertinimas: 8/10

IMAG1190

Receptas (jei norite bandelių daugiau, dvigubinkite kiekį):

3-4 g. sausų mielių (arba 10 g šviežių)

100 ml pieno

50 g. cukraus

50 g. tirpinto sviesto

1/2 a.š. tarkuotos citrinos žievelės

250 g. miltų

žiupsnelio druskos

75 g. desertinės varškės

poros šaukštų uogienės ar šviežių (galima ir šaldytų) uogų

Gaminimas:

Į indą supilkite šiltą pieną, mieles, cukrų, druską, citrinos žieveles ir tirpintą sviestą, sudėkite miltus ir išminkykite vientisą tešlą. Jei dedate kiaušinį, įmuškite ir jį. Kombainu minkiau kokias 5-7 min., rankomis, matyt, reikėtų panašiai. Suformuokite rutulį, dėkite jį į dubenį, uždenkite ir palikite bent valandai pailsėti. Pakilusią tešlą iškočiokite maždaug pusės mm storio. Aptepkite varške, uždėkite uogų ar uogienės ir susukite į ritinį. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Tešlos ritinį supjaustykite į 7 bandeles ir sudėkite jas į kepimo formą. Uždenkite ir palikite pastovėti, kol kaista orkaitė (iki 180 laispnių). Kepkite 40 min.

Valgykite dar šiltas.

Rėmiausi receptu iš žurnalo “Verdu ir kepu” Nr. 10

 

 

Leave a comment