Receptai · Saldu

Tobuli keksiukai

DSC_0105

Nors sakoma, kad tobulumui ribų nėra, kartais aš tam paprieštaraučiau. Šie keksiukai yra labai paprasti, labai minkšti, labai purūs, bet nebyrantys ir netrupantys. Kas svarbiausia juos greitai sunaikina tiek dideli, tiek maži. O jei nesunaikina per vieną vakarą, jie lygiai tokie patys būna ir kitą dieną.

Pastabos:

  • Jei norite į tešlą įberkite mėgstamų uogų, šokolado gabalėlių, razinų ar obuolių. Čia fantazijai ribų nėra.
  • Aliejų visada naudoju kokosų, bet originaliame recepte rašoma, kad galima ir kitą naudoti. Man su kokosų aliejumi skaniau, nes jaučiamas toks kokosų poskonis.

Privalumai: labai greitai padaromi; minkšti ir skanūs.

Trūkumai: nėra.

Kam patiktų: tiek dideliems, tiek mažiems.

Įvertinimas: 10/10

DSC_0078.JPG

Receptas (8 keksiukams):

144 g miltų

1 a.š. kepimo miltelių

1/4 a.š. sodos

1/4 a.š. druskos

80 g cukraus

1/2 a.š. vanilės ekstrakto

1 kiaušinio

56 g kokosų aliejaus (ištirpinto)

125 g jogurto (aš dėjau 60 g grietinės ir 65 g jogurto)

Gaminimas:

Į dubenį supilkite jogurtą, aliejų, sudėkite cukrų, vanilės ekstraktą, įmuškite kiaušinį. Išmaišykite. Į kitą indą suberkite miltus, druską, kepimo miltelius ir sodą. Išmaišykite. Sujunkite šlapius ingredientus su sausais. Išmaišykite, kad susijungtų į vientisą tešlą. Dėkite po gerą šaukštą tešlos į keksiukų formeles. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 min.

Receptas paimtas iš čia: http://littlespicejar.com/bakery-style-blueberry-muffins/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s