Receptai · Saldu

Migdolinis pyragas su kriaušėmis

DSC_0404

Nežinau ar čia klasika, ar ne, bet tai vienas iš saugiųjų receptų, kuriems nereikia ilgai ruoštis, nebent turėti spintelėje migdolų miltų. Šis pyragas yra sodrus ir tikrai skanus, ypač tiems, kas eina iš proto dėl marcipanų.

Pastabos:

  • Pagrindui sunaudojau ne visą tešlą – šiek tiek daugiau negu pusę. Kitą pasilikau sausainiams.
  • Jei norite, darykite ne su kriaušėmis, o su abrikosais, persikais ar kokiais kitais vaisiais.

Privalumai: greita, skanu ir neįprasta.

Trūkumai: reikia turėti migdolų miltų.

Kam patiktų: nepatiktų tiems, kas nemėgsta marcipanų.

Įvertinimas: 10/10

DSC_0398

Receptas (23 cm formai):

Pagrindui:

150 g. šalto sviesto

90 g. cukraus pudros

30 g. maltų migdolų

2 g. druskos

250 g. miltų

1 kiaušinio

Įdarui:

85 g sviesto

134 g cukraus

108 g maltų migdolų

2 a.š. miltų

1 a.š. kukurūzų krakmolo

1 kiaušinio ir 1 kiaušinio baltymo

1 a.š. vanilės ekstrakto

2 a.š. migdolų ekstrakto

Skardinės konservuotų kriaušių

DSC_0407

Gaminimas:

Pagrindu į didelį dubenį sudėkite miltus, migdolų miltus, cukraus pudrą ir druską. Ten pat sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir viską susmulkinkite pirštais. Įmuškite kiaušinį ir išminkykite tešlą. Nesijaudinkite, jei ji bus per minkšta, susukite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent valandai. Išėmę, iškočiokite, įtieskite į kepimo formą, suformuokite kraštelį, likusią tešlą suvyniokite atgal į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą ar į šaldymo kamerą. Ant išklotos tešlos patieskite kepimo popierių, užberkite ant viršaus žirnių ar pupų ir dėkite pagrindą kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 min.

Per tą laiką pasiruoškite įdarą. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite kiaušinį ir dar vieną kiaušinio baltymą. Išmaišykite. Sudėkite migdolus, miltus ir kukurūzų krakmolą. Supilkite abi esencijas. Išmaišykite.

Apkepusį pagrindą ištraukite iš orkaitės. Nuimkite žirnius ir kepimo popierių. Sukrėskite įdarą. Ant viršaus išdėliokite supjaustytas kriaušes. Dėkite atgal į orkaitę 40 min. Atvėsinkite ir skanaukite.

 

Leave a comment