Receptai · Saldu

Nekeptas šokoladinis sausainių pyragas

DSC_0401.JPG

Tinginys netgi tada, kai netingiu, vis tiek būna gerai. Šį kartą norėjau išbandyti taip vadinamąją šokoladinę “salami”, tik forma maniškės ne salami, todėl ir pavadinau ją tiesiog pyragu. Darbo buvo ne tiek jau ir mažai, nes sausainius kepiau pagal nurodytą receptą, jei tingite, naudokite pirktinius, nemanau, kad bus labai blogiau nuo to.

Pastabos:

  • Iš šio kiekio pyrago išeina pakankamai daug, todėl jei nesiruošiate maitinti juo minios, darykite iš pusės porcijos arba pusę užšaldykite – turėsite jau padaryto deserto nelauktiems svečiams.
  • Sunku pasakyti, kas skaniau – tradicinis tinginys ar šis, man abu skanūs, gal šio nesuvalgysi labai daug, bet gal tai daugiau privalumas nei trūkumas.

Privalumai: skanu, kiek įdomiau nei paprastas tinginys.

Trūkumai: pakankamai saldu.

Kam patiktų: šokoladinių desertų mėgėjams.

Įvertinimas: jei nepadauginsi bus 9/10.

Receptas:

Sausainiams:

140 g miltų

5 g kepimo miltelių

Žiupsnelio druskos

90 g minkšto sviesto

70 g cukraus

2 kiaušinio trynių

1/2 a.š. vanilės ekstrakto

(arba tiesiog 250 g jau iškeptų/nupirktų sausainių)

150 g bet kokių skrudintų riešutų (aš dėjau migdolus)

Kremui:

240 g riebios grietinėlės

200 g juodojo šokolado

150 g Nutellos

1/4 a.š. druskos

150 g sviesto

Gaminimas:

Iš pradžių pasigaminkite sausainius. Į dubenį suberkite miltus, druską ir kepimo miltelius. Kitame inde išsukite sviestą su cukrumi. Supilkite kiaušinio trynius ir gerai išmaišykite. Supilkite vanilės ekstraktą. Į sviesto, cukraus ir trynių masę supilkite miltus. Išminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite 30 min į šaldytuvą. Išėmę padėkite ją tarp dviejų maistinių plėvelių (iš apačios ir iš viršaus) ir iškočiokite apie pusės cm storio lakštą. Dėkite jį 15 min į šaldymo kamerą. Išėmus supjaustykite mažais kvadratiniais sausainiais. Suberkite juos į skardą ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 12 min arba kol paruduos. Išėmę atvėsinkite.

Pasigaminkite kremą. Grietinėlę pakaitinkite. Šokoladą susmulkinkite ir užpilkite jį šilta grietinėle. Išmaišykite, kad šokoladas ištirptų. Ten pat sudėkite nutellą ir sviestą. Įberkite druskos. Viską išmaišykite.

Sausainius truputį pasmulkinkite ir suberkite į didelį indą. Ten pat sudėkite riešutus. Viską apipilkite šokoladiniu kremu ir išmaišykite. Dėkite į maistine plėvele išklotą kepimo formą. Pyragą statykite į šaldytuvą 12 val.

Originalus receptas iš čia:  http://cafefernando.com/no-bake-chocolate-biscuit-cake/

 

Leave a comment