Receptai · Saldu

Minkšti imbieriniai sausainiai

DSC_0075

Niekada neturėjau vieno to pačio pačiausio imbierinių sausainių recepto. Šitas vienas iš realių pretendentų juo tapti. Sausainiai minkšti (jei juos darai storesnius) arba kieti ir traškūs (jei juos darai plonesnius), todėl įtiksi kiekvieno skoniui.

Pastabos:

  • Originaliame recepte nurodoma naudoti melasą. Aš jos artimiausioje parduotuvėje neradau, o ieškoti neturėjau kada, todėl naudojau paprastą auksaspalvį sirupą. Manau, jį galima keisti ir medumi, bet man būtų gaila tiek medaus naudoti sausainiams.
  • Man labai įtartinai pasirodė actas sausainių tešlai… Bijojau, kad jausis skonis, bet nieko panašaus, todėl, jei ir jūs turite tokių baimių, vykite jas šalin.
  • Jei norite minkštų sausainių, tešlą kočiokite storiau – apie pusės cm, jei norite traškių – kočiokite ploniau (tuomet kepkite trumpiau – apie 7 min)

Privalumai: galima daryti ir minkštus, ir traškius sausainius – kokių kam reikia; puikus būdas fantazijai pasireikšti.

Trūkumai: iš šio kiekio gaunasi labai jau daug sausainių, bet tešlą galima užšaldyti.

Kam patiktų: visiems, tikintiems Kalėdų stebuklais.

Įvertinimas: 9/10

Receptas (kokioms 4 skardoms sausainių):

225 g minkšto sviesto

200 g cukraus (dėjau 100 g rudojo ir 100 g baltojo)

1 kiaušinio

340 g auksaspalvio sirupo (geriausiai tiktų melasa)

2 v.š. baltojo acto

630 g miltų

1,5 a.š. sodos

1/2 a.š. druskos

2 a.š. malto imbiero

1 a.š. cinamono

1 a.š. maltų gvazdikėlių

Papuošimui:

aš naudojau pirktinį glajų tūbelėse – juo labai patogu ant sausainių paišyti vaikams;

pati puošiau cukraus mase (taip pat pirktine)

DSC_0109

Gaminimas:

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite kiaušinį, supilkite sirupą ir actą. Išmaišykite. Sudėkite miltus sumaišytus su soda, druska ir prieskoniais. Išminkykite tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą. Išėmę iškočiokite tokio storio, kokio norite sausainių, spauskite ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Atvėsintus sausainius puoškite glajumi (aš puošiau pirktiniais glajais).

Receptas paimtas iš čia: https://www.blessthismessplease.com/soft-gingerbread-cut-out-cookies-2/

 

Advertisements

One thought on “Minkšti imbieriniai sausainiai

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s