Receptai · Saldu

Šokoladiniai triufeliai

DSC_0108.JPG

Nepasakyčiau, kad esu didžiulė šokoladinių saldainių mėgėja, bet šie triufeliai man tikra palaima skrandžiui. Jie ne per kartūs, ne per saldūs, ne per riebūs, ne per drėgni ir ne per sausi. Jie tobuli. Tuo viskas ir pasakyta.

Pastabos:

  • Nemažinkite ingredientų, nes tikrai viską suvalgysite.

Privalumai: jie pats didžiausias privalumas.

Trūkumai: čia jų negali būti.

Kam patiktų: visiems.

Įvertinimas: 10/10

Receptas (16 saldainių):

100 maskarponės sūrio

200 g biskvitinių sausainių (arba bet kokio kito biskvito, aš naudojo likusį nuo šio torto biskvito Šokoladinis tortas su sūrio pyrago sluoksniu)

100 g juodojo šokolado

25 ml espreso kavos

25 ml amareto likerio (naudojau kreminį likerį)

3-4 v.š. nesaldintos kakavos miltelių

Gaminimas:

Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą ir leiskite jam truputį atvėsti. Maskarponę sudėkite į dubenį. Ten pat po truputį pilkite šokoladą ir maišykite. Supilkite kavą ir likerį. Išmaišykite. Suberkite sutrupintus biskvitinius sausainius ar biskvitą. Gerai viską išmaišykite. Dėkite masę bent valandai į šaldytuvą. Išėmę formuokite rutuliukus ir juos apvoliokite kakavoje. Dėkite į šaldytuvą porai valandų ir skanaukite.

Receptas paimtas iš žurnalo “Verdu ir kepu” Nr.11

 

 

One thought on “Šokoladiniai triufeliai

Leave a comment