Receptai · Saldu

“Cake Pops’ai” arba kaip su jais bandžiau susidraugauti

dsc_0585.jpgPrisipažinsiu, kad iki tobulų “Cake Pops’ų” man dar taip toli kaip ir iki tobulų eklerų arba tobulos tvarkos, bet bandyti tikrai verta, nes kada nors vis tiek išeis tokie, kokie turi būti. O pirmas mano bandymas nebuvo jau toks prastas – iš dešimties visai subyrėjo dar net nepadarytas vos vienas, o bevalgant nuo pagaliuko nukrito irgi tik vienas. Taigi 80 proc. buvo visai vykę, suvalgyti ir, jei būtų buvę daugiau, jų irgi būtų nelikę. Tiesa, aš net neparagavau, bet tai, kad mažieji smaližiai suvalgė absoliučiai visus, matyt, byloja apie visai neprastą skonį. Juk jie tai jau tikrai nevalgo to, kas neskanu.

Pastabos:

  • Dariau iš biskvito likusio nuo šio torto: Maskarponės tortas su braškėmis
  • Puošiau baltu šokoladu ir pabarstukais, bet čia jau fantazijos reikalas.
  • Dariau nedaug – 10 pyragaičių.
  • Kitą kartą į biskvitą įdėčiau kokį šaukštą tirpinto sviesto, kad geriau susiklijuotų.

Privalumai: gražiai ir šventiškai atrodo, patogu valgyti, džiugina mažųjų smaližių akis, širdis ir skrandžius.

Trūkumai: užima nemažai laiko, kartais net ir nervų; reikalauja įvairių priemonių – pagaliukų, stovo ar kokio putplasčio, į kurį galima įsmeigti, kol sustings.

Kam patiktų: be konkurencijos – vaikams.

Įvertinimas: 9/10

dsc_0582.jpg

Receptas (sunku pasakyti, kiek jų išeis, nes priklauso nuo dydžio, bet kokių 15-20 tikrai turėtų būti): 

Biskvitui:

Biskvitą dariau pagal šiame torte esančio biskvito receptą: Maskarponės tortas su braškėmis (tiesą pasakius, šis biskvito receptas ir yra būtent “Cake Pops’ams, todėl jis toks drėgnas išeina).

Papuošimui:

Priklausomai nuo to, kiek pyragaičių darysite, tiek reikės ir šokolado. 10 pyragaičių man reikėjo 100 g baltojo šokolado

1-2 v.š. šaukšto bekvapio aliejaus

pabarstukų

(vieną padengiau raudona cukraus mase, kurios būna pirkti didžiosiose maisto prekių parduotuvėse)

pagaliukų (pirkau specialius būtent šiems pyragaičiams skirtus)

Gaminimas:

Išsikepkite biskvitą, kaip nurodyta recepte. Atvėsinkite ir susmulkinkite rankomis arba virtuviniu kombainu. Dabar žiūrėkite – jei trupiniai atrodo per sausi ir jums nesiformuoja rutuliukai (man atrodė sausoki), įpilkite kokį šaukštą ar du tirpinto sviesto ir vėl bandykite. Kai suformuosite rutuliukus (nedarykite jų labai didelių – užtenka graikinio riešuto dydžio), sudėkite juos ant folijos ir dėkite į šaldytuvą, kad truputį sutvirtėtų.

Tuo metu ant garų vonelės ištirpinkite šokoladą. Išimkite rutuliukus. Pasiimkite pagaliukus. Pagaliuką kiškite į šokoladą ir į rutuliuką. Taip padarykite su visais pagaliukais. Vėl statykite į šaldytuvą, kad gerai sustingtų. Aš šaldytuve palaikiau per naktį.

Išimkite sustingusius rutuliukus ant pagaliukų ir puoškite. Vėlgi ant garų vonelės ištirpinkite tą patį šokoladą, į kurį kišote pagaliukus (jo tikrai turėjo likti nemažai), įpilkite šaukštą aliejaus ir išmaišykite. Merkite rutuliukus. Sukamaisiais judesiais padengite visą rutuliuką šokoladu, tada merkite į pabarstukus ir smeikite pagaliuką į putplastį ar kokį kitą daiktą, kad stovėtų ir nekristų. Taip paruoškite visus “Cake Pops’us”. Dėkite juos į šaldytuvą (aš palikau balkone), kad gerai sustingtų (man užteko ir valandos).

P.S. jei norite galite puošti ir cukraus mase. Tuomet pyragaitį įkiškite į baltąjį šokoladą, bet šiuo atveju užtenka, kad jis tik vos vos apsidengtų šokoladu. Iš cukraus masės iškočiokite ploną blyną (atitinkamo dydžio) ir juo apdengite “Cake Pops’ą”. Viskas.

Mėgaukites sunkiu, bet kūrybingu savo darbu!

dsc_0583.jpg

Originalus receptas iš knygos “Beatos virtuvė: kepinių knyga”

 

 

 

One thought on ““Cake Pops’ai” arba kaip su jais bandžiau susidraugauti

Leave a comment