Receptai · Saldu

Romo bobos

DSC_0393

Kokios Velykos be bobos? Šios romo bobos – bobos kaip bobos tik be romo, kad visokio amžiaus valgytojai galėtų jas ragauti ir vertinti. O įvertintos buvo greitai, dar nesulaukus Velykų. Tai viską ir pasako – apie jų skonį ir būtinybę užimti garbingą vietą ant Velykų stalo. Juk galima ir antrąją Velykų dieną.

Pastabos:

  • Jei norite tikrų romo bobų, tai dėkite romo į sirupą;
  • Net jei neturite kantrybės, nevalgykite iš karto, nes sirupas turi nutekėti per visą kepinį, priešingu atveju atsikąsite tik labai šlapią pyragaičio “kepurėlę”

Privalumai: minkštos, greitai pagaminamos.

Trūkumai: dar nežinau.

Kam patiktų: mielinių kepinių mėgėjams.

Įvertinimas: 9/10

Receptas (7 boboms):

Boboms:

200 g miltų

50 g cukraus

3 g sausų mielių

0,5 a.š. vanilinio cukraus

žiupsnelio druskos

60 ml pieno

1 kiaušinio

50 g tirpinto sviesto

Sirupui:

7 v.š. rudojo cukraus

pusės stiklinės mėtų arbatos

(jei dedate – 5 v.š. romo)

Glajui:

1-2 v.š. citrinų sulčių (gali būti ir žaliosios citrinos)

cukraus pudros

Gaminimas:

Į didelį dubenį sudėkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir mieles. Išmaišykite. Pieną truputį pašildykite (užtenka, kad būtų kambario temperatūros). Supilkite į miltų mišinį. Ten pat įmuškite kiaušinį ir pradėkite minkyti. Kai tešla taps vienalytė, supilkite ištirpintą sviestą ir toliau minkykite, kol tešla taps glotni ir beveik nebelips.  Įdėkite tešlą į švarų dubenį, uždenkite ir leiskite dvigubai pakilti.

Sirupui viską (išskyrus romą) sudėkite į puodą ir pakaitinkite apie 10 min. Supilkite romą.

Glajui – sumaišykite citrinos sultis su cukraus pudra. Pudros dėkite tiek, kad glajus būtų pakankamai tirštas (aš dėjau kokius penkis arbatinius šaukštelius su kaupu… o gal ir daugiau).

Kai tešla pakils, padalinkite ją į septynias lygias dalis. Iš kiekvienos suformuokite rutuliuką ir siūle į apačią dėkite į keksiukų kepimo skardą sustatytas keksiukų popierines formeles. Leiskite dar pusvalandį pastovėti, kad tešla formeles pakiltų. Statykite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 min.

Iškepusias išimkite ir subadykite mediniu pagaliuku. Nuimkite popierines formeles ir kiekvieną “bobą” įmerkite iki pusės į mėtų sirupą. Palaikykite kelias sekundes ir ištraukite. Taip padarykite su visais pyragaičiais. Kai “bobos” visiškai atvės, apliekite glajumi.

Receptas iš knygos “Nostalgiški skanumynai”

 

Leave a comment