Receptai · Saldu

Migdolinis kokosinis tortas

dsc_0114.jpg

Tai dar vienas torto “Raffaello” bandymas. Vykęs bandymas, nes tortas skanus, ne per saldus ir apgaulingai atrodo, kad yra lengvas. Bet taip tik atrodo, nes vis tik maskarponės ir grietinėlės kremas nėra tas pats, kas koks jogurtas su želatina. Bet juk retkarčiais galima save palepinti.

Pastabos:

  • Torto gaminimas labai lengvas ir paprastas.

Privalumai: ne per saldus, skanus.

Trūkumai: nepastebėjau.

Kam patiktų: kokoso mėgėjams.

Įvertinimas: 9/10

DSC_0101.JPG

Receptas (18 cm formai):

Migdoliniam biskvitui:

3 kiaušinių

žiupsnelio druskos

100 g cukraus

50 g maltų migdolų

63 g miltų

1/2 a.š. migdolų ekstrakto

Kremui:

100 g baltojo šokolado

1,5 v.š. kokosų pieno

125 g maskarponės

250 g plakamosios grietinėlės (36 proc.)

15 g cukraus pudros

20 g kokoso drožlių

1/2 a.š. kokoso ekstrakto (neturėjau, tai nedėjau)

Torto formavimui:

100 g kokoso pieno

kokoso drožlių

DSC_0123

 

Gaminimas:

Iš pradžių pagaminkite biskvitą. Atskirkite trynius nuo baltymų. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos. Ir pradėkite plakti. Po truputį berkite cukrų, kol išplaksite baltymus iki standžių putų. Į trynių masę įpilkite migdolų ekstrakto, išmaišykite. Sudėkite trynius ir baltymų masę ir atsargiai išmaišykite. Ten pat dėkite maltus migdolus ir paprastus miltus. Atsargiai permaišyktie tešlą. Pilkite į 18 cm kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir dėkite kepti į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 min. Išėmę atvėsinkite.

Tuo metu pasiruoškite kremą. Baltąjį šokoladą sudėkite į dubenelį. Ten pat įpilkite kokosų pieną. Dėkite dubenį ant puodo su vandeniu. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol šokoladas ištirps. Nuimkite nuo puodo ir atidėkite. Maskarponę sudėkite į dubenį ir išplakite. Po truputį į maskarponę dėkite baltojo šokolado ir kokosų pieno mišinį. Gerai išplakite. Kitame inde išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir įmaišykite ją į maskarponės ir baltojo šokolado masę. Įpilkite kokoso ekstraktą ir sudėkite kokoso drožles. Uždenkite ir dėkite į šaldytuvą, kad kremas truputį sutvirtėtų.

Sukonstruokite tortą. Biskvitą perpjaukite į tris dalis. Dėkite vieną ant lėkštės ir sulaistykite kokoso pienu. Tepkite trečdalį kremo. Dėkite antrąjį biskvitą. Vėl jį sulaistykite kokoso pienu ir vėl tepkite dar vieną trečdalį kremo. Galiausiai dėkite trečiąjį biskvitą, sulaistykite kokoso pienu ir aptepkite likusiu kremu.

Puoškite pagal savo fantaziją.

Receptas paimtas iš čia: http://www.homecookingadventure.com/recipes/almond-coconut-cake-raffaello-cake

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s