Receptai · Saldu

Barankos

DSC_0405

Žinau, kad Kaziuko mugė jau praėjo ir su barankomis jau vėluoju, bet geriau vėliau nei niekada. Šitos “barankos” (ar riestainiai) yra kažkas nerealaus. Jos minkštos, jos šviežios, jos naminės ir jos labai greitai išnyksta. Po šitų niekada nenorėsite pirktinių.

Pastabos:

  • Viskas labai paprasta, net nėra jokių pastebėjimų.

Privalumai: lengvai pagaminamos, minkštos išlieka keletą dienų.

Trūkumai: nėra.

Kam patiktų: visiems.

Įvertinimas: 10/10

DSC_0408.JPG

Receptas (apie 20 barankų): 

125 ml šilto vandens

3-4 g sausų mielių

1/2 a.š. druskos

1/2 a.š. vanilinio cukraus

2 v.š. cukraus

14 g sviesto

Apie 170 g miltų

Gaminimas:

Į šiltą vandenį suberkite mieles, druską ir cukrų. Išmaišykite ir palikite kelioms minutėms, kad suputotų. Ten pat supilkite ištirpintą ir šiek tiek atvėsintą sviestą ir vanilinį cukrų. Išmaišykite. Po truputį berkite miltus ir minkykite, kol gausite tešlą, kuri visiškai nelips prie rankų. Pastatykite 15 min. į šaldytuvą. Gnybkite po nedidelį gabalėlį tešlos, kočiokite iš jo virvutę ir sujunkite galus. Taip padarytas barankas sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol gražiai paruduos – apie 20 min.

Receptas paimtas iš čia: http://aj-receptai.blogspot.lt/2010/09/barankos.html

 

Leave a comment