Receptai · Saldu

Tradiciniai sausainiai su šokolado gabalėliais

DSC_0398

Amerikietiška klasika. Sausainius su šokolado lašeliais kepiau pagal įvairius receptus. Vieni būdavo tokie ploni ir dideli, kiti – storesni ir mažesni, bet iš esmės visi skanūs. Apie juos daug kalbėti net ir nereikia. Tiesiog imi ir kepi, o tada įsipili kavos ir mėgaujiesi tobulu penktadienio vakaru (su tokiais sausainiais net ir pirmadienio vakaras taps tobulas).

Pastabos:

  • Aš sausainius formavau rutuliuko formos, bet kitą kartą juos paspausčiau, kad būtų plokštesni.
  • Man jie buvo skanūs net ir pilnai neatvėsę.
  • Kai į sviestą sudėsite cukrų, gerai išplakite, nes aš patingėjau, dėl to iškepusiuose sausainiuose jautėsi cukraus kristalėliai.

Privalumai: nereikia minkšto sviesto.

Trūkumai: nepastebėjau.

Įvertinimas: 8,5/10

Receptas (15 sausainių):

112 g. sviesto

80 g. rudojo cukraus

50 g. baltojo cukraus

1 a.š. vanilės ekstrakto

1 kiaušinio

210 g. miltų

1/2 a.š. kepimo miltelių

1/2 a.š. druskos

150 g. šokolado lašelių

DSC_0401

Gaminimas:

Sviestą sudėkite į nedidelį puodą ir kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol ištirps, ims burbuliuoti ir pasidarys auksinės spalvos (nelaukiau, kol taps auksinės spalvos, pakaitinau kokias 5-7 min). Nuimkite nuo viryklės ir perpilkite į švarų dubenį. Leiskite porą minučių jam atvėsti, tada sudėkite abiejų cukrų rūšis, supilkite vanilės ekstraktą, gerai išplakite, kad cukrus ištirptų. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską pamaišykite tik tiek, kad sausi ingredientai susijungtų su šlapiais. Man šioje stadijoje jau nebesimaišė, tai tiesiog ėmiau minkyti. Suberkite šokolado gabalėlius ir išmaišykite/įminkykite. Formuokite norimo dydžio rutuliukus ir šiek tiek juo suplokite. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Išėmę, atvėsinkite ir ragaukite. Sausainius laikykite sandariame inde.

Originalus receptas iš: https://www.bunsinmyoven.com/2016/05/31/perfect-chocolate-chip-cookies/

 

 

 

 

Leave a comment