Receptai · Rimti patiekalai

Daržovių troškinys su lęšiais

img_8811.jpg

Nesu labai sveiko maisto propaguotoja, bet nesu ir priešingoje barikadų pusėje. Šiaip ar taip ilgai užtruko, kol ryžausi pagaminti ką nors su lęšiais. Dabar galiu drąsiai sakyti, kad pirmas kartas tikrai nebus paskutinis. Man labai patiko – viskas paprasta, greita ir skanu.

Pastabos:

  • Jei būtinai norisi mėsos, įdėkite keptos vištienos, manau, skoniui tai tikrai nepakenks.
  • Aš ant viršaus patrupinau fetos sūrio, jis čia labai tiko.

Privalumai: itin greitai pagaminamas, lengvas patiekalas; vegetariška.

Trūkumai: nepastebėjau.

Kam patiktų: žinoma, kad vegetarams.

Įvertinimas: 10/10

Receptas (3-4 porcijoms): 

1 svogūno

1 skiltelės česnako

1,5 morkos

1,5 saliero lapkočio

0,75 v.š. kario

300 ml sultinio

200 g trintų pomidorų

100 g raudonųjų lęšių

druskos, pipirų

aliejaus kepti

fetos sūrio (nebūtina)

IMG_8810

Gaminimas:

Supjaustykite svogūną, morkas, salierus. Į puodą įpilkite šlakelį aliejaus. Sudėkite svogūnus, įspauskite česnaką. Trumpai apkepkite. Sudėkite morkas ir salierus. Suberkite karį. Išmaišykite. Supilkite sultinį, pomidorus. Sudėkite lęšius. Sumažinkite kaitrą ir uždengę puodą troškinkite kokias 25 min. Pagardinkite druska ir pipirais. Jei norite aštraus troškinio, įdėkite čili pipirų.

Įdėję į dubenėlius, apibarstykite fetos sūriu.

Originalus receptas iš knygos “Sotūs pietūs” (Neringa Kalasauskaitė)

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s