Receptai · Saldu

Plikyti pyragaičiai su traškia plutele

DSC_0429.JPG

Nežinau, kaip jie tiksliai vadinasi lietuviškai, bet tai buvo tas desertas, kurio padariusi pusė porcijos, supratau, kad reikėjo daryti daugiau. Suvalgyti jie buvo labai greitai, nespėjus atsibosti. Jie lengvi, kreminiai ir ypač tinka progoms, kai reikia elegantiško dviejų kąsnių skanumyno.

Pastabos:

  • Originaliame recepte kremas yra paprasta plakta grietinėlė, gal tiktų čia ir ji, gal tada pyragaitis būtų dar lengvesnis, bet man norėjosi tvirtesnio kremo;
  • Pyragaičiai išeina dviejų kąsnių ir kiekvienas suvalgo tikrai bent po du, tai jei juos gaminate šventei, paskaičiuokite, kiek reikės, kad nepritrūktų.

Privalumai: lengvai padaromi, labai skanūs, mėgsta ir vaikai.

Trūkumai: nepastebėjau.

Kam patiktų: visiems.

Įvertinimas: 10/10

DSC_0436.JPG

Receptas (14 pyragaičių):

Traškiam sluoksniui:

28 g sviesto

33 g rudojo cukraus

31 g miltų

4 g kakavos miltelių

Plikytai tešlai:

62 g miltų

50 ml pieno

50 ml vandens

5 g cukraus

1 g druskos

40 g sviesto

2 kiaušinių

Kremui:

250 g maskarponės sūrio

3-4 v.š. saldinto kondensuoto pieno

Gaminimas:

Iš pradžių pasiruoškite traškųjį sluoksnį. Sviestą išsukite su cukrumi, suberkite miltus ir suminkykite tešlą. Padalinkite ją į dvi lygias dalis. Vieną jų plonai (2 mm storio) iškočiokite įdėję tarp dviejų maistinių plėvelių. Į kitą sudėkite kakavos miltelius ir irgi taip pat iškočiokite. Abu gautus “blynus” dėkite porai valandų į šaldytuvą arba kokioms 15 min į šaldiklį.

Tuo metu pasiruoškite plikytą tešlą. Į puodą supilkite pieną ir vandenį. Sudėkite cukrų ir sviestą ir druską. Kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol sviestas ištirps. Nuimkite nuo viryklės, suberkite miltus, išmaišykite ir grąžinkite ant viryklės. Maišykite ir kaitinkite kokią minutę. Leiskite tešlai šiek tiek atvėsti. Tada po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Sukrėskite tešlą į konditerinį maišelį ir išspauskite nedidelius pyragaičius ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Iš šaldytuvo išimkite traškiojo sluoksnio tešlą. Iš kiekvieno “blyno” išspauskite po 7 nedidelius apskritimus (tokio dydžio, kaip ir pyragaičiai). Uždėkite šiuos apskritimus ant plikytų pyragaičių. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 25-30 min. Kai iškeps ištraukite ir atvėsinti.

Tuo metu pasiruoškite kremą. Maskarponę išplakite su kondensuotu kremu. Sukrėskite kremą į konditerinį maišelį. Pripildykite pyragaičius kremu ir ragaukite.

Receptas paimtas iš čia: http://www.homecookingadventure.com/recipes/choux-au-craquelin-crispy-cream-puff

Leave a comment