Receptai · Saldu

Tortų tortas su karamele ir riešutais

DSC_0861Kas gali būti geriau nei karamelė ir riešutai? Jei esate smaližius, įtariu, kad niekas – nebent dar vienas gabalėlis šio torto. Kurį laiką svarsčiau ar imtis jo – juk net 5 skirtingi sluoksniai! Bet neapsigaukite – aprašymas ilgas, o laiko užtruko ne tiek jau ir daug. Paslaptis ta – kad viskas paprastas: sumetei, sumetei ir štai jums prašom: tortas, kuris yra gardesnis nei iš vietinės kepyklėlės.

Pastabos:

  • Traškiam sluoksniui naudojau paprastus, nesaldintus kukurūzų dribsnius. Prisipažinsiu, abejojau ar jie išliks traškūs. Bet rezultatas pranoko lūkesčius;
  • Iš vakaro iškepiau du biskvitus – tai užtruko apie 20 min., o kitą dieną padariau kremus ir sutepiau;
  • Kepiau iš pusės kiekio (recepte nurodysiu kiekius tokius, kokius naudojau) 18 cm kepimo formoje ir buvo kaip tik.
  • Neišsigąskite, kad produktų kiekiai labai nedideli – viskas gerai, taip ir turi būti.

Privalumai: šis tortas yra vienas didelis privalumas.

Trūkumai: savo ilgiu gąsdinantis aprašymas.

Kam patiktų: Snickers batonėlių gerbėjams.

Įvertinimas: 11/10

DSC_0864Receptas (18 cm formai):

Karameliniam biskvitui:

Pusės kiaušinio (apie 28 g)

35 g cukraus

¼ a.š. vanilinio cukraus

50 g kambario temperatūros karamelizuoto sutirštinto pieno

50 g grietinės

50 g miltų

Labai nedidelio žiupsnelio druskos

1/3 a.š. kepimo miltelių

1/6 a.š. sodos

Šokoladiniam biskvitui:

33 g kambario temperatūros sviesto

40 g cukraus

1/4 a.š. vanilinio cukraus

Pusės kiaušinio (likę 28 g)

50 g miltų

10 g kakavos

1/4 šaukštelio kepimo miltelių

Labai nedidelio žiupsnelio druskos

45 g kambario temperatūros pieno

Traškučiui:

33 g žemės riešutų sviesto

10 g sviesto

50 g pieniško šokolado

33 g kukurūzų dribsnių

Karameliniam kremui su riešutais:

100 g kambario temperatūros karamelizuoto sutirštinto pieno

50 g kambario temperatūros sviesto

75 g kepintų sūdytų riešutų

Baltojo šokolado musui:

3 g želatinos

105 g baltojo šokolado

15 g sviesto

48 g vandens

15 g rudojo cukraus

35 g kepintų nesūdytų žemės riešutų

210 g šaltos riebios grietinėlės

DSC_0847Gaminimas:

Iš pradžių imamės biskvitų. Pradėkime nuo karamelinio. Kiaušinį suplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki balkšvų putų. Sudėkite grietinę ir karamelizuotą sutirštintą pieną. Gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su druska, soda ir kepimo milteliais ir suberkite į tešlą. Permaišykite. Sukrėskite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir statykite kepti 15 min į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Tuo metu pasiruoškite šokoladinį biskvitą. Sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite kiaušinio masę. Išmaišykite. Miltus sumaišykite su kakava, kepimo milteliais ir druska. Pusė šio mišinio sudėkite į tešlą. Išmaišykite. Supilkite pusę pieno, vėl išmaišykite. Suberkite likusius miltus – išmaišykite, ir galiausiai supilkite likusį pieną. Išmaišykite. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 min.

Kai biskvitai atvėso, galima pradėti rinkti tortą. Pasigaminkite traškutį. Žemės riešutų sviestą, sviestą ir šokoladą sudėkite į dubenį ir pastatykite virš garų vonelės, kad viskas ištirptų. Sudėkite dribsnius ir išmaišykite. Karamelinį biskvitą dėkite į kepimo formą, apjuoskite žiedu, sulaistykite pienu. Ant jo sukrėskite traškučio masę ir statykite į šaldiklį, kol pasiruošite kremą.

Karameliniam kremui išplakite karamelizuotą sutirštintą pieną su sviestu iki vientisos masės. Riešutus truputį pasmulkinkite ir sudėkite į kremą. Išmaišykite. Iš šaldiklio ištraukite pradėtą formuoti tortą. Sukrėskite karamelinį kremą. Išlyginkite. Dėkite ant viršaus šokoladinį biskvitą. Sulaistykite pienu.

Pasigaminkite baltojo šokolado musą. Želatiną užpilkite pora šaukštų vandens ir palikite, kad išbrinktų. Cukrų suberkite į puodą, supilkite vandenį (tuos 48 g) ir pakaitinkite, kol cukrus išsilydys. Nuimkite nuo kaitros. Ten pat sudėkite baltą šokoladą, sviestą ir išbrinkusią želatiną. Maišykite, kol viskas išsilydys. Grietinėlę išplakite iki švelnių putų ir po truputį įmaišykite į balto šokolado ir sviesto masę. Sukrėskite kremą ant šokoladinio biskvito. Išlyginkite ir statykite į šaldytuvą. Aš laikiau per naktį.

Skanaus!

Originalus receptas paimtas iš čia: http://omnomnom.lt/2018/05/neteisingi-sprendimai-ir-kitoks-snickers-tortas.html#

Leave a comment